Voetbal  2de provinciale C KSK Kieldrecht - SKL Doorslaar: 2-3

SKL Doorslaar wint propagandawedstrijd op KSK Kieldrecht: “Wedstrijd kon alle kanten uit”

Stefan Cleys (Kieldrecht) ontzet de hoekschop terwijl het pak toekijkt. ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

Op bezoek op het kunstgras van KSK Kieldrecht heeft SKL Doorslaar zijn opmars verdergezet. Het team van Stefan Van Dender nam kort na de pauze definitief het voortouw. Door deze nederlaag moet Kieldrecht bovenaan even de rol lossen.

Dirk Van Bruysel

“Voor de toeschouwers was het een echte propagandawedstrijd die voortdurend alle richtingen uit kon. Jammer genoeg moesten we finaal de duimen leggen”, zegt Kieldrecht-coach Tonny Pollet. “In een bijzonder snel betwiste wedstrijd, waarin beide ploegen tal van mooie staaltjes voetbal lieten bewonderen, zette Johan Onghena de thuisploeg al snel op voorsprong. Erkoç stelde na een halfuurtje gelijk en luttele minuten later trapte topscorer Timothy Van Laecke de 1-2 op het bord. Kort voor de rust stelde Onghena echter opnieuw gelijk.

“We gingen rusten met een gelijkspel op het bord maar kwamen na de rust iets minder scherp uit de kleedkamer en hiervan profiteerde Doorslaar al snel”, vervolgt Tonny Pollet. “Hoewel we nog geprobeerd hebben zijn we er nadien niet meer in geslaagd de gelijkmaker te scoren. Toch ben ik trots op de mannen. Vergeet niet dat ik hier vandaag met enkele tieners tussen de lijnen stond. Vooral Chukwuemka Akakpovi Emmanuel liet een sterke indruk.”

Moeilijke verplaatsing

In het bezoekende kamp toonde Stefan Van Dender zich dolblij. “Dit is een moeilijke verplaatsing die we tot een goed einde konden brengen. Die zijn drie gouden punten”, zegt de trainer van Doorslaar. “In de eerste helft speelden we dominant maar hebben veel kansen de nek omgewrongen. Kieldrecht opende zelfs de score maar nadien hadden we het snel in ons voordeel moeten beslissen. We creëerden veel kansen, en dat is natuurlijk een pluspunt, maar werken ook aan een eerder laag percentage af.”

“Aanvoerder Mustafa Erkoç scoorde de aansluitingstreffer en onze topscoorder Timothy Van Laecke pikte opnieuw zijn doelpuntje mee”, geeft de trainer mee. “Langs de andere kant liet Timothy ook heel wat kansen onbenut. On-Van Laecke want hij schiet ze meestal vanuit alle hoeken binnen. Opgelet, we kunnen daar weinig van zeggen want Timothy trapte er al zeventien tegen de touwen, maar dat bewijst toch maar dat we dominant voetbalden en de drie punten dan ook niet hebben gestolen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus