Basketbal BNXT-League Leuven Bears - Limburg United 84-76

Mohamed Kherrazi debuteert bij Leuven met zege: “Blij weerzien met coach Casteels die het aandurfde me als aanvoerder wandelen te sturen toen ik te laat kwam op training”

Nieuwkomer Mohamed Kherrazi in duel met Toon Ceyssens van Limburg United.  ©  Vel

Leuven -

Leuven Bears - met de debuterende nieuwkomer Kherrazi - won na een oerdegelijke wedstrijd van Limburg United met 84-76. In een slopende strijd tussen titanen met aantrekkelijk spel hield de thuisploeg het heft in handen en liet ze de twee punten niet ontglippen. Zo blijven de Bears op koers voor deelname aan de Elite Gold.

Tommy Vermeire

Limburg heet tot de seizoensrevelatie te zijn. De succesformatie van coach Westphalen werd meermaals bewierookt door de Leuvense coach Eddy Casteels met de lovende woorden “ze zijn daar goed bezig”. De tegenstander vooraf prijzen om hem vervolgens te verslaan. Dat is een beetje het credo van al wie coach Casteels kent. Het was zaterdag niet anders. Leuven verschanste zich niet en toonde zich de betere ploeg. Het liet de narigheid van een turbulente week achter zich (verlies tegen Oostende en afscheid van Skipper-Brown). Eddy Casteels refereerde aan het moeilijke seizoensbegin met de gevulde ziekenboeg: “Winnen van Limburg United was een noodzaak om de Elite Gold in het vizier te houden.”

Kevaughn Allen, die een wedergeboorte kent sinds de komst van Josh Heath - hij grossiert in rake driepunters -, een stuwende Fulkerson die alweer uitpakte met een double-double (12 punten, 10 rebounds) en een superscherpe McGlynn waren de protagonisten van de heropstanding.

McGlynn: “De zege was niet gestolen. We streden voor elkaar zoals het hoort te zijn. Maar laten we niet vergeten dat we nog aan het zoeken zijn om optimaal samen te spelen en elkaar via automatismen te vinden: het afscheid van Kosic, de rentree van Heath, het afscheid van Skipper-Brown, de intrede van Kherrazi met daarbovenop nog eens de afwezigen door blessure. Het is allemaal wat veel. Het is trouwens nooit leuk een ploegmaat tijdens het seizoen te zien vertrekken, wat de oorzaak ervan ook is. Het is mijn tweede jaar in Leuven en langzaam maar zeker groeien we weer terug naar het sterke niveau van vorig seizoen, heb ik de indruk.”

Opmerkelijke intrede

Brevin Pritzl vult aan: ”Ik dank de coach voor de speelminuten die ik kreeg. Het doet deugd te kunnen wederoptreden na meer dan twee maand vanaf de zijlijn te moeten toekijken door een handblessure. We waren sterk. Wat ik vond van nieuwkomer Kherrazi? In een woord: geweldig. Hij maakte een opmerkelijke intrede, stond verdedigend pal en maakte ook aanvallend indruk. Veel rebounds, assists en enkele turnovers kwamen van zijn hand, naast scorend vermogen (14 punten, red.). Wat wil je nog meer?”

En Kherrazi zelf? Wat vond hij van zijn intrede in Leuven?

Mohamed Kherrazi: “Ik ben heel erg blij dat ik opnieuw aan het basketballen ben. Nadat ik door Den Bosch naar de exit ben geduwd, zat ik twee maand zonder club. Dan lucht het op om een goede prestatie af te leveren hier in Leuven, ook al voel ik me na de wedstrijd geradbraakt. Ik ken coach Casteels van in mijn periode bij Leiden. Toen ik er aanvoerder was, durfde hij het zelfs aan me wandelen te sturen toen ik eens te laat kwam op training. Hij wou een voorbeeld stellen voor de groep (lacht). Ik ken de visie van Casteels goed en weet wat hij zowel van een speler individueel als van een groep verlangt. In die zin is het zeker voor mij een blij weerzien. Ik weet tenminste waar ik aan toe ben”, knipoogt de 91-voudige Nederlandse international en drievoudig defensive player of the year (2015, 2016, 2019) die in eigen land nog amper aan de bak kwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus