Voetbal Eerste provinciale SV Veurne - Sparta Heestert: 2-2

SV Veurne en Sparta Heestert schieten weinig op met billijk gelijkspel na bewogen en spectaculair slot

Kopduel tussen Diego Fieuw (links) en Emmanel Asamoah van Heestert. © VDB

Veurne/Heestert -

Voetbal blijft een wintersport. Zaterdagavond was er de eerste winterprik op de Vlaamse voetbalvelden. In de buik van het klassement stond met Veurne - Heestert een leuk duel op het menu. Na een doldwaze slotfase werd het 2-2, een einduitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Amaury Verdruye

Het was Veurne, dat zoals steeds goed uit de startblokken schoot. Zeker in het begin van de wedstrijd waren de mannen uit de Westhoek de beste ploeg op het veld. Kort na het halfuur bediende Fieuw Verstraete, die de 1-0 tegen de netten trapte. Heestert-coach Sandra greep in na de rust en dat loonde. Ponjaert stuurde Denolf in het straatje en zette de bordjes gelijk. Nadien volgde veel strijd, maar de match leek op een zoutloze 1-1 te eindigen. Dat was zonder Diego Fieuw gerekend, die Veurne naar een delirium trapte in de 92ste minuut. Veurne dacht de drie punten op zak te hebben, maar bij de allerlaatste lange bal zag ref De Grande een terugspeelbal. Vrije trap dus. Quincy Ponjaert zette deze mooi om en zorgde zo voor een geslaagde afsluiter van een drukke week voor de Spartanen uit Heestert.

Nederlaag

“We moeten uiteindelijk kunnen leven met dit resultaat”, was Veurne-coach Stijn Van Acker eerlijk achteraf. “Gezien het wedstrijdverloop voelt dit natuurlijk wel aan als een nederlaag. Als je in minuut 92 in eigen huis met 2-1 op voorsprong staat, dan mag je dat niet meer weggeven. Maar goed, het is voor ons een les in efficiëntie. We hebben tijdens de match twee unieke kansen laten liggen en daar hadden we de match vroeger mee kunnen beslissen. Het is zeer jammer want in de eerste helft speelden we echt goed en Heestert moest zich tactisch aanpassen aan ons. Na de match kwam er wel iets los in de groep na die verloren twee punten. Ik heb mijn ploeg daar anders leren kennen en de manier hoe ze er mee omgingen vond ik super. Discussies moeten altijd kunnen als we maar nadien samen naar buiten gaan als één groep. Ik zag daar een mature groep, top.”

Sterk genoeg

Bij de bezoekers was er meer feeststemming na de match. Het was al de derde wedstrijd in één week tijd, waardoor coach Giovanni Sandra vijf noodgedwongen vervangingen moest doorvoeren. Die pakten goed uit en Heestert bleef uiteindelijk voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. In de terugrit op de bus klonk er muziek die luidkeels dor de spelers werd meegezongen. “Ik ben vooral fier op de jonge gasten vandaag”, vertelde coach Sandra. “We wisten op voorhand dat Veurne een echte thuisploeg was. Ze behaalden er dit seizoen al hun punten en op hun grote en vooral zware veld werd het geen gemakkelijke opdracht. We toonden weerbaarheid en haalden tot tweemaal toe een achterstand op. Als dat in de absolute slotfase gebeurt, voelt dat altijd wel wat als een overwinning. In vergelijking met vorige woensdag stonden er vijf andere spelers op het veld en we moesten ervaring inruilen voor jong geweld. Ze hebben bewezen dat onze kern kwalitatief sterk genoeg is om dit op te vangen. Als coach voelt het ook gewoon super om die jongens in te passen in de ploeg en dat die keuzes dan renderen. Ik zie de groep week na week progressie maken en ik denk dat we nog tot heel veel in staat zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus