Volleybal Beker van België Hermes Oostende - VDK Gent: 2-3

Hermes Oostende moet duimen leggen in match met negentien setballen en zes matchballen: “Niet voor hartlijders bestemd”

Marlies Janssens verschalkt het Hermesblok van Charlote Leys en Bieke Kindt. ©  Bart Vandenbroucke

Oostende -

De spannende halve finale tussen Hermes Oostende en VDK Gent was propaganda voor het vrouwenvolleybal. “De ontknoping in de vierde en vijfde set was niet voor hartlijders bestemd”, zegt Filip Rossel, persverantwoordelijke van Hermes.

Peter Rossel

Het middenduo Marlies Janssens en ex-Hermes-speelster Iris Vandewiele diepte in de openingsset een beslissende 12-19-voorsprong uit. Toch had Gent nog vier setballen nodig om de klus te klaren. Receptiefouten bij Hermes hielpen de bezoeksters de tweede set winnen. “In de derde set voerde coach Koen Devos twee wissels door: de 15-jarige Tea Radovic nam de plaats van Goele Van den Ouweland in en Sien Devos verving Amber Gesquière. Devos bewees met knappe opslagen meteen haar waarde en ook Radovic, voor het eerst in de basis, bleef ijzingwekkend kalm. Bij een 12-4-tussenstand wisten we al dat de twee wissels duidelijk geslaagd waren”, zegt Filip Rossel. “Kory White, topschutter met maar liefst 37 punten, vergrootte de voorsprong van 19-15 naar 23-15.” Hermes Oostende kon de derde set dan ook naar zich toe trekken.

Alles nog mogelijk

Charlotte Leys en Kory White leidden Hermes in set vier naar 24-21-tussenstand. In een thriller liet Gent nog bij 24-25 en 26-27 twee matchballen onbenut. Hermes rondde bij haar zesde setbal alsnog de set winnend af: 30-28 en dus 2-2. “In de tiebreak kon Gent twee matchballen niet verzilveren bij 13-14 en 14-15. Ook Hermes kon haar matchbal niet omzetten bij 16-15. Een smash van Laure Flament leverde uiteindelijk de bezoekers de winst op: 16-18. In deze topper waren er negentien setballen, waarvan zes matchballen. Gent kwam wel met 2-3 winnen in Oostende, maar toch blijft alles nog mogelijk in de terugmatch”, merkt Filip Rossel op. “Maar eerst is er volgend weekend nog een competitiewedstrijd in Genk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus