Basketbal  BNXT League  Luik - Brussels 86-81

Rode lantaarn en dopingcontrole voor Brussels: “Revanche in de beker een must”

Terry Deroover (archief) droeg zijn steentje bij tot de Brusselse remonte, die wel niet leidde tot een overwinning.  ©  Kms

Neder-Over-Heembeek -

Er wil maar geen einde komen aan de trieste verliesreeks van Brussels die enorme proporties begint aan te nemen. In Hoei liet Brussels zich in een dramatisch slecht derde kwart ringeloren waardoor het met de rode lantaarn terugkeerde naar de hoofdstad.

Wim Redant

Brussels zou in het drieluik tegen het noodlijdende Luik de bakens verzetten, maar dat draaide zaterdag even anders uit in Hoei. Na de eerste helft kon het nog alle kanten uit bij een 41-40-stand. Tijdens de rust werd er in de Luikse kleedkamers blijkbaar straffe koffie geserveerd, terwijl in de Brusselse vestiaires een dienblad met slappe thee passeerde.

“Vooral de start van het derde kwart was desastreus”, analyseerde assistent-coach Randy Oveneke. “We gaven de sleutelspelers Potier en Noterman te veel vrijheid en zij deden ons dood. Defensief kwamen we te zwak voor de dag. Enkel in het vierde kwart lieten we onze tanden zien. In de eerste helft controleerden we nog enigszins met slechts vier keer balverlies. Na rust lieten we zeven keer balverlies optekenen, terwijl ook de afwerking sputterde. Dan wordt het moeilijk om op verplaatsing een wedstrijd te winnen. Deze nederlaag komt spijkerhard aan”, gaf Oveneke toe terwijl hij in de bus wachtte op de spelers die een plas dienden af te leveren bij controlearts die een dopingtest afnam.

Bevredigend rentree Domago Proleta

“Komend weekend moeten we een klinkende revanche nemen in het bekertweeluik tegen Luik. Vrijdag openen we in Hoei we beter proberen doen dan in de competitie Zondag krijgen we dan nog een terugmatch in eigen huis. In principe betekent de volgorde een voordeel, al weten we dat pas zondag wanneer het saldo hopelijk positief uitdraait.”

Domago Proleta vierde een bevredigende rentree met zeventien punten waarmee hij zich tot de Brusselse topschutter kroonde.

“Proleta miste nog matchritme na enkele weken inactiviteit, maar kan komend weekend pieken. Dat geldt ook voor Terry Deroover die in het vierde kwart zijn steentje bijdroeg tot onze remonte. Airington liet met vlagen al zien dat hij voor extra creativiteit kan zorgen naast zijn ervaring en scorend vermogen. Ook Pipiras wordt klaar gestoomd. Ik vind het een brug te ver dat we in de beker ons seizoen kunnen redden. Ook in de competitie moeten we het geschonden blazoen dringend oppoetsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus