Gasthuishoeve nu helemaal ingepalmd door Huis van het Kind

De dienstverantwoordelijken in Het Huis van het Kind onder alziend oog van reus Sterke Peer. © Neel Vermeiren

Wuustwezel -

Na de verhuis van de heemkundige kring Wesalia II naar de Tiendenschuur brengt het lokaal bestuur van Wuustwezel nu alle diensten voor het kind samen in de historische Gasthuishoeve. Het pand kreeg een moderne infrastructuur met respect voor het Erfgoed, en is zopas ingehuldigd.

Huis van het Kind Wuustwezel is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die zich dagelijks inzetten voor aanstaande ouders, ouders, kinderen en jongeren. “Het geeft antwoord op de vraag hoe we samen gezinnen zo goed als mogelijk kunnen ondersteunen”, vertelt Mai Van Thillo, schepen van Gezin (CD&V). “Door het vrijkomen van lokalen konden we twee extra onthaalruimten installeren en kwam er een grote vergaderruimte.”

Door de ingebruikname van nieuwe lokalen kan er in de toekomst nog meer aanbod ontwikkeld worden voor de gezinnen in Wuustwezel. Momenteel zijn Kind en Gezin, de Buitenschoolse Kinderopvang van Ferm en de Dienst Voor Onthaalgezinnen van Ferm hier al gehuisvest. Er zijn ook spreekuren van de eerstelijnspsycholoog van 1Gezin1Plan en de deskundige medewerkers van De Opvoedingswinkel. Daarnaast worden activiteiten gehouden zoals babymassages, infoavonden voor aanstaande ouders en lezingen rond opvoeden. Door de extra ruimte kan de werking verder groeien.”

Schepen Van Thillo verwelkomt de verantwoordelijken van de verschillende diensten. © Neel Vermeiren

(vw)

De diensten kregen een modern onderkomen. © Neel Vermeiren

In de onthaalruimte is er nu een plaats voor moeders die borstvoeding geven.© Neel Vermeiren

www.huisvanhetkindwuustwezel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus