Anderlecht-spelers moeten op Kreta wegduiken voor vuurpijlen van Griekse hooligans

©  Mauve TV

In eigen land is Anderlecht al enkele keren negatief in het nieuws gekomen doordat supporters vuurpijlen op het veld schoten, tijdens een oefenwedstrijdf tegen OFI Kreta is Paars-Wit zelf het slachtoffer geworden van vuurpijlen die door Griekse hooligans werden afgeschoten.

Michael Van Damme

Anderlecht is op stage op het Griekse eiland Kreta en speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen de lokale club OFI Kreta (1-1). De nieuwe trainer Brian Riemer volgde de match vanuit de tribune. Hij zag de thuisploeg op voorsprong komen via Konstantinos Balogiannis en hoe dat doelpunt de thuisfans ophitste.

Na een kwartier werd de partij ontsierd door vuurpijlen die op het veld belandden. De situatie was levensgevaarlijk, zo moest Majeed Ashimeru wegspringen toen een vuurpijl hem op een haar na miste.

De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd en hervat in een dikke rook. Bij het begin van de tweede helft maakte Benito Raman knap gelijk op aangeven van Sadiki. Na een tegenvallende eerste helft, speelde Anderlecht een veel betere tweede, maar toch bleef het steken op 1-1.

De 16-jarige Ethan Butera maakte achterin zijn debuut voor de A-ploeg van Paars-Wit.

Basiself Anderlecht: Verbruggen, Sadiki, Murillo, Delcroix, Butera, Trebel, Ashimeru, Arnstad, Refaelov, Raman, Angulo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer