Steenrijke Russische zakenman opgepakt in Londen

© Shutterstock

Een steenrijke Russische zakenman van 58 is zaterdag opgepakt in zijn woning in Londen. Meer dan 50 agenten namen deel aan de operatie om de 58-jarige man, die onder meer verdacht wordt van witwassen en samenzwering, in de boeien te slaan.

mtmBron: BBC News, Financial Times

Tientallen leden van de Combating Kleptocracy Cell, een onderdeel van de Britse National Crime Agency dat onderzoek voert naar mogelijk criminele activiteiten van oligarchen, vielen zaterdag binnen in de miljoenenwoning van een steenrijke Russische zakenman. De 58-jarige man, die niet bij naam genoemd wordt, zou onder meer verdacht worden van witwassen en samenzwering.

Naast de zakenman werden nog twee andere verdachten opgepakt. Een van hen, een man van 35, werd in de boeien geslagen toen hij probeerde te vluchten met een tas met duizenden ponden cash erin.

Tijdens de grootschalige operatie werden onder meer enkele digitale toestellen en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld in beslag genomen. “We zullen alle beschikbare middelen en tactieken blijven gebruiken om deze dreigingen te onderzoeken”, aldus Graeme Biggar, directeur-generaal van de NCA.

De drie mannen werden later wel op borgtocht vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer