Gunther Van Handenhoven “komt thuis” bij KV Mechelen als assistent van Steven Defour

Gunther Van Handenhoven als assistent van Custovic bij KV Kortrijk. Toen Bernd Storck daar aan de slag ging, nam die zijn eigen mensen mee. ©  BELGA

Gunther Van Handenhoven wordt assistent-trainer bij KV Mechelen. De 43-jarige Waaslander komt de staf onder leiding van T1 Steven Defour versterken. Van Handenhoven werkte tot vorige maand KV Kortrijk en heeft ook ervaring als jeugdcoach en teammanager bij Anderlecht.

Michael Van Damme

Steven Defour voorgesteld als T1 van KV Mechelen: “Vorig seizoen voelde ik me hier niet klaar voor, nu wel”

“Nadat Steven werd doorgeschoven van assistent naar T1, was er een voetbalcoach minder in onze staf. Het is op vraag van Steven dat die plek nu terug wordt ingevuld,” geeft technische directeur Tim Matthys mee op de website van KV Mechelen. “Op die manier creëren we een extra sparring partner voor onze stafleden en kunnen ze elkaar nog meer gaan challengen.”

Van Handenhoven heeft een verleden bij KV Mechelen. Hij speelde 3 jaar bij de jeugd van KV Mechelen en speelde in het seizoen 1996-1997 drie wedstrijden voor het A-elftal.“Dit is thuiskomen,” vertelt Van Handenhoven. “Ik heb hier gespeeld vanaf de scholieren, ik heb mijn debuut in de eerste ploeg hier gemaakt en mijn beste maten zijn Tom Caluwé, Jan Verlinden, Tom Peeters en Geoffrey Peytier. Dat is onze clique van vijf. Om maar te zeggen, alles draait rond Mechelen voor mij. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer