Spring viert twintigste verjaardag in Sportpaleis: “Dit was vroeger onze droom, maar dat was toen niet aan de orde”

Bijna 20.000 tieners, twintigers en dertigers deden donderdagavond de pannen van het dak van het Sportpaleis gaan, want na een jaar uitstel kon de Studio 100 Rewind Party dan toch doorgaan. Dat zorgde niet alleen voor taferelen van springende volwassenen, maar ook voor nostalgische meezingpartijen en euforische gezichten. Met als hoogtepunt: Spring. “Vroeger was het de droom om ooit met Spring in het Sportpaleis te staan, maar dat was toen niet aan de orde. En kijk nu.”

Sophie Van Grunderbeeck

Een Sportpaleis vol jonge mensen, dat is de verdienste van jarenlange televisie en muziek van Studio 100. Op de eerste avond van de Studio 100 Rewind Party werden we meegenomen op een nostalgische reis langs de grootste kinderhits.

Van Baba Yega, Mega Mindy en Piet Piraat, tot Sinterklaas, Kabouter Plop en Gert Verhulst. Allen gooien ze hun kinderhits in de strijd om het publiek het meest op te zwepen. Tijdens de ‘Kabouterdans’ gooit de zaal voor het eerst echt de benen los. En toegegeven: ook wij konden moeilijk stilstaan.

“Het was de droom om ooit met Spring in het Sportpaleis te staan”

“Ik ben jong, de wereld ligt aan mijn voeten”, begonnen Jelle Cleymans en zijn collega’s Cara Van der Auwera en Damian Corlazzoli. Vandaag, op 2 december, bestaat de groep exact 20 jaar. Met ‘Spring’ hielden ze van 2002 tot 2008 jong Vlaanderen in de ban met de populaire serie. “Het is ongelooflijk dat het al 20 jaar geleden is, maar zo voelt het niet”, vertelt Corlazzoli.

Vijf jaar geleden trad het trio voor het eerst op in het Sportpaleis. “Dat was heel bijzonder”, aldus Cleymans. “We zagen toen wat voor een impact we hebben gehad. Wij zijn 20 jaar ouder geworden, maar ons publiek ook.”

“We willen gewoon plezier hebben en ervan genieten, want we weten ook: drie keer en dan stopt het weer”, vervolgt Van der Auwera. “Vroeger was het de droom om ooit met Spring in het Sportpaleis te staan, maar dat was toen niet aan de orde. En kijk nu.”

Dat het optreden van Spring hét hoogtepunt van de avond was, werd al snel duidelijk. Het publiek slaagde er niet in om stil te blijven staan en de zaal werd verlaten met enkele schorre stembanden.

Afsluiten doen Ilsen & Verhulst en Omdat Het Kan Soundsystem met een DJ-set. Maar na een show van drie uur lijken de meesten het wel gezien te hebben. Begrijpelijk. Al maakten de andere optredens dat gelukkig meer dan goed.

Studio 100 Rewind Party in het Sportpaleis. Nog op 2 en 3 december.

bekijk ook

Fans op Studio 100 Rewind Party over hun tieneridolen: “Jelle Cleymans? Die mag bij mij altijd eens binnenspringen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer