‘Orange is the new black’-acteur (56) plotseling overleden

©  ISOPIX

Acteur Brad William Henke is op 56-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie zou hij eerder deze week overleden zijn in zijn slaap, melden Amerikaanse media.

wver, joroBron: TMZ, Telegraaf

Voordat Henke begon met acteren, speelde hij op hoog niveau bij de Denver Broncos. De NFL-speler moest in 1994 gedwongen stoppen vanwege blessureleed en ging zich toen op acteren richten. Er volgden rollen in onder meer ‘Lost’, ‘Dexter’, ‘ER’ en ‘Law & order’. Ook speelde hij gastrollen in de films ‘Bright’, ‘Split’ en ‘Fury’.

Zijn bekendste rol is die van cipier Piscatella in een vrouwengevangenis in de Netflix-serie ‘Orange is the new black’. In 2017 won hij met de hele cast een SAG Award. De man was in 26 afleveringen te zien van 2016 tot 2018.

“Ik heb het geluk iets gevonden te hebben dat ik een miljoen keer liever doe dan football”, zei Henke in een interview in 1998. “Na het einde van mijn voetbalcarrière was ik een tijdje de weg kwijt, en ik ben zo blij dat ik dit heb gevonden. Ik heb spijt dat ik niet eerder ben beginnen acteren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Dit is een schok. Rust zacht, Brad”, twitterde Jen Euston, casting director van de serie. “Bedankt voor alles dat je hebt bijgedragen aan OITNB . Je zult niet vergeten worden.”

“Brad was een ongelooflijk aardige man met vrolijke energie”, liet zijn manager Matt DelPiano weten in een verklaring aan E!Nieuws. “Een zeer getalenteerde acteur. Hij vond het heerlijk om deel uit te maken van deze gemeenschap. En wij hielden ook van hem. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw en familie.”

Amerikaanse media melden dat hij eerder deze week overleden zou zijn in zijn slaap. Een precieze oorzaak is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer