IN BEELD: Zo beleefde u de beslissende groepswedstrijd van de Rode Duivels op het WK voetbal in Qatar

De duivels op groot scherm in de Qubus. © PDV

Voor de WK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm konden de fans in Oudenaarde in de evenementenhal De Qubus terecht. Het liep niet storm voor de beslissende wedstrijd tegen Kroatië in de groepsfase. Aan geloof op succes was wel geen gebrek, met organisator Peter Decordier op kop. “We blijven geloven dat onze Duivels zich plaatsen voor de volgende ronde. Het kan niet dat ze plots niet meer kunnen voetballen. Bovendien, als niet gewonnen wordt, zou dit wel eens de laatste wedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm voor lange tijd kunnen zijn”, klonk het.

De duivels in de Zwalmparel. © DVP

In Zwalm ging het grootste deel van de Rode Duivels supporters richting de feestzaal de Zwalmparel waar organisator café Ysebaert niets aan het toeval had over gelaten om er een groot feest van de te maken.De techniek liet het aan het begin van de match even afweten, maar dat euvel was snel verhopen. De zaal was mooi aangekleed. Bier en andere dranken waren er uiteraard in overvloed en ook wie zich nog niet in Duivelse kleuren of kleren had getooid, werd op zijn wenken bediend. Nog aanwezig, meer dan voldoende supporters. Een paar honderd, klaar om er het liefst van al een groot feest van te maken. Het geloof in de overwinning en de volgende ronde op het WK was echter niet groot. “We hebben het verprutst tegen Marokko”, zei de man achter de toog terwijl hij net voor de aftrap nog enkele supporters van de nodige drank en versnaperingen voorzag. Die gaven hem helemaal gelijk. “Het zal niet voor dit jaar zijn. Veel te oud en Martinez (de coach, red.) had al lang zijn ontslag moeten krijgen”, waren ook zij overtuigd van een slechte afloop. De eerste helft gaf hen gelijk. En ook tot lang in de tweede helft kon de slappe vertoning van ons nationaal elftal amper overtuigen.

RONSEDUIVELS. © Het Nieuwsblad

In Ronse kwamen de supporters bijeen in het COC. DE verslagenheid was groot in de stadsfeestzaal toen het eindsignaaal weerklonk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus