VACATURE. Word jij onze nieuwe journalist in de regio Tielt?

© BELGA

Regio -

Ben je altijd nieuwsgierig wat er aan de hand is als je in de verte een sirene hoort of als je een brandweerwagen ziet passeren? Ben je benieuwd naar het verhaal van de mensen achter de feiten? Leg je vlot contacten en ben je thuis in de regio Tielt? Dan ben jij de freelance journalist naar wie wij op zoek zijn!

Het Nieuwsblad is op zoek naar freelance journalisten voor het regionale nieuws uit Tielt en omstreken. Samen met je nieuwsmanager volg je het nieuws op de voet en ga je actief op zoek naar de beste verhalen uit jouw eigen streek.

Als onze lokale verslaggever zoek je de verhalen over de mensen achter de feiten. Je krijgt tijd om je eigen netwerk uit te bouwen. Ook sociale media kennen geen geheimen voor jou en je bent thuis in de digitale wereld. Nieuws houdt zich niet aan de kantooruren, dus weekend- en avondwerk schrikken je niet af.

Gezond nieuwsgierig

Je bent gezond nieuwsgierig en wil weten waar die dikke rookpluim in de verte vandaan komt. Je wil uitleggen hoe het nieuwe circulatieplan in de gemeente in elkaar steekt, en wat de gevolgen zijn. Je bent geïntrigeerd door de lokale politiek en het plaatselijke verenigingsleven.

Niet alleen de ruwe feiten, maar ook de verhalen met een grote impact op de mensen in jouw buurt zijn van tel. Een inbrakenplaag, de hulpactie van de buren nadat een zware brand een woning in de as heeft gelegd of de toevallige voorbijganger die de eerste hulp toediende na een verkeersongeval. Tegelijk zoeken we ook de mooie verhalen over andere onderwerpen die in deze boeiende regio’s overal te vinden zijn. Een relevant diploma in de journalistiek is mooi meegenomen, maar niet het enige wat telt. Je moet het vooral willen maken als journalist.

Mooiste job ter wereld

Je krijgt alle kansen bij Het Nieuwsblad om te groeien als journalist en als mens. Je maakt deel uit van Mediahuis, de grootste speler in het Vlaamse medialandschap. Voel je het kriebelen om mee de actualiteit te bepalen in jouw regio? Bekijk dan hier de uitgebreide vacature en stel je vandaag nog kandidaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus