Voetbal 1ste provinciale SK Munkzwalm

Davy Minnaert komt met SK Munkzwalm thuis bij SV Zottegem: “Sympathie blijft, maar ik wil graag winnen”

Davy Minnaert voelt veel collegialiteit dit jaar in eerste provinciale: “De verstandhouding onder de coaches is optimaal. Om die reden hoor ik Koen geregeld.” ©  Geert De Rycke

Zottegem/Zwalm -

De derby tussen KSV Zottegem en SK Munkzwam krijgt om verschillende redenen een extra dimensie. Zottegem ging vorige week met de billen bloot in Zele (5-0), Munkzwalm slikte voor de korte break een derbynederlaag tegen SK Vlaamse Ardennen (2-0). De bevriende coaches Koen Van Den Houten en Davy Minnaert kruisen de degens.

Freddy De Geest

Wie nog de intentie had om zaterdagavond bij de viplunch aan te schuiven, komt van een kale reis terug. De chalet zit eivol voor dé derby van het jaar op de Erwetegem-site. “Voor Zottegem is dit dé wedstrijd van het jaar”, weet SK Munkzwalm-coach Davy Minnaert. “Van bij het begin van het seizoen rolt bij hen steeds frequenter de naam van mijn ploeg over de lippen. Dit is een leuke derby waarin iedereen elkaar kent. Dat zijn de matchen waar iedere voetballer naar uitkijkt. Ik heb een verleden als voetballer bij Zottegem, jaren was ik er kapitein. Ik kom er telkens graag terug. De vele mooie herinneringen en de sympathie voor de club blijft, maar deze match wil ik wel heel graag winnen. De verstandhouding onder de coaches in eerste provinciale is optimaal dit seizoen. Om die reden hoor ik Koen geregeld. Deze week wel nog niet en dat zal ook niet gebeuren. Zaterdagavond gaat het om de knikkers. We hebben allebei wat goed te maken. De 5-0 in Zele zal bij Zottegem zwaar op de maag liggen. Wij morsten in Ronse met kansen. Doe je dat, dan breng je jezelf in de problemen.”

De toppers volgen elkaar in versneld tempo op voor Munkzwalm. Van leider DT Borsbeke werd met 2-0 verloren. Sint-Denijssport, tweede in de stand, werd geklopt met 2-1. “Tegen Vlaamse Ardennen zat er meer in, maar met als en of win je geen punten. Maak ik een evaluatie van de tot nu toe gespeelde wedstrijden, dan stel ik vast dat we te weinig punten hebben. Het zat niet altijd mee, maar dat hoort bij het spelletje. Voor de jaarwisseling treffen we niets dan ploegen uit de top. Na Zottegem volgen FC Kleit en Svelta Melsele, de ploeg in vorm. De ploegen zijn in deze reeks fel aan elkaar gewaagd en dus beslissen details over winst en verlies”, zegt coach Davy Minnaert.

Pintje na de match

Minnaert is een Brakelaar met een link naar Zottegem. “Ik ging er naar school en mijn kinderen doen dat nu ook. De band is er, maar die is zaterdag van geen tel. Dat ik over mijn voltallige kern kan beschikken, betekent dat het voor mij iets uitdagender is om te selecteren. Mijn spelers op scherp zetten zal niet moeten. Dit is een gevoelsgeladen derby waarin wij gaan proberen om de buren te kloppen. Kansen versieren is mooi, maar ze omzetten in doelpunten is de uitdaging. Er zal veel volk zijn en dat prikkelt en motiveert altijd. Hoe de match ook afloopt, Koen en ik drinken een pint na de wedstrijd. Hopelijk wint de beste ploeg en helt de balans in ons voordeel over.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus