Wie trouwt in deze stad, krijgt voortaan geen huwelijksreceptie meer: “In kader van besparingen”

In Oostende kan je ook op locatie trouwen. Een glaasje achteraf is echter niet meer van toepassing. © Jeffrey Roos

Oostende -

De stad Oostende zal – naar analogie met de andere centrumsteden – zelf geen huwelijksrecepties meer organiseren na een huwelijk. Dat is een van de besparingsmaatregelen na de aanpassing van het meerjarenplan. “We wijzen getrouwde koppels voortaan door naar lokale horeca”, klinkt het.

Jeffrey Roos

Wie in Oostende trouwde, kreeg traditiegetrouw na het jawoord een glaasje aangeboden door de stad. Oostende was naar eigen zeggen een van de enige centrumsteden die dat deden. Het schepencollege heeft begin november echter de aanpassing van het meerjarenplan goedgekeurd. Er was nood aan een grondige oefening om het budget in evenwicht te krijgen. De stad zal in de eerste plaats besparen op de eigen werking, maar ook andere uitgaven werden onder de loep genomen.

“We gaan voortaan getrouwde koppels doorverwijzen naar de plaatselijke horeca”, klinkt het bij bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD). “Deze besparing werd doorgevoerd in het kader van de besparingen.”

Trouwen zelf wordt duurder

Ook de prijzen om in Oostende te trouwen werden aangepast. Zo blijven administratieve huwelijken op dinsdag gratis, betaal je op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 50 euro, op zaterdag is dat 250 euro en wordt voor huwelijken op locatie de prijs van 300 euro gevraagd. Het aangepaste huwelijksreglement is van toepassing vanaf 1 januari. Wie nog voor die datum een aanvraag deed kan nog een beroep doen op het huwelijksreglement dat goedgekeurd werd door de gemeenteraad op 26 april 2021.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus