Extra dag rust als Rode Duivels alsnog groepswinnaar worden op het WK

©  BELGA

De Rode Duivels moeten donderdag winnen van Kroatië om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales van het WK. Maar als ze dat doen, kunnen ze ook nog groepswinnaar worden.

Vincent Van Genechten

Na de 1-0-zege tegen Canada en de pijnlijke 0-2-nederlaag tegen Marokko hebben de Duivels een zege nodig om de poorten van de 1/8ste finales nog open te beuken, bij een gelijkspel rest er slechts een waterkans. Dat alles zal moeten gebeuren tegen een Kroatië dat eveneens niet op een gelijkspel zal mikken, want bij een eventueel laat tegendoelpunt en een nederlaag zouden ze weleens uitgeschakeld kunnen zijn. Dat gebeurt als Marokko wint van Canada.

Maar bij een Belgische overwinning en geen Marokkaanse driepunter worden de Rode Duivels zowaar nog groepswinnaar. Dan wacht hen een confrontatie met de nummer twee van groep E: Spanje, Japan, Costa Rica of Duitsland. In dat geval krijgen de Rode Duivels een dag extra rust, aangezien die 1/8ste finale ingepland staat op dinsdag 6 december. Bij een tweede plek moeten ze al aan de bak op maandag 5 december.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer