“Hey dikken, hier valt niets te pikken”: politie sensibiliseert met flyer en vrijwilligers tegen zakkenrollers

Politie, handelaars, stad en vrijwilligers promoten de campagne. © jlg

Geraardsbergen -

Met de ludieke actie ‘Hey ‘Dikken’! Hier valt niets te pikken’ wil de politie deze maand winkelende klanten wijzen op het gevaar van gauwdiefstallen. Een folder met praktische tips moet het de zakkenrollers flink wat moeilijker maken om iets te stelen.

Jan Lion

Het buurtinformatienetwerk BIN-Z voor zelfstandigen, de stad en de lokale politie Geraardsbergen/Lierde lanceren de campagne ‘Hey Dikken, hier valt niets te pikken!’. ‘Dikken’ is het Geraardsbergse dialectwoord voor ‘kerel’ of ‘maat’. De slogan is een oproep om extra waakzaam te zijn en niet te koop te lopen met waardevolle spullen.

Hoofdinspecteur Christophe Temmerman, coördinator BIN-Z bij de politie: “We willen shoppers laten inzien dat je gauwdiefstallen kan voorkomen door het toepassen van een aantal tips die we bundelden in een overzichtelijke flyer.”

Afschrikeffect

Tijdens de ganse maand december gaan de politie en de vrijwilligers ‘diefstalpreventie’ samen op pad in het winkelcentrum en op andere drukke plaatsen. “We zullen de klanten aanspreken en nagaan of handtassen en rugzakken niet open staan of onbewaakt worden achtergelaten. En of er portefeuilles of gsm’s in achterzakken worden gedragen.”

“De koopjesperiode is een ideale gelegenheid voor zakkenrollers. Door zichtbaar in het straatbeeld aanwezig te zijn en ons politietoezicht te verhogen, creëren we een afschrikeffect. En we maken winkelende burgers attent op hun onoplettendheid waardoor hun waakzaamheid bij het shoppen zal verhogen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus