Geena Lisa na 22 jaar ontslagen bij VRT: “Ontroerd door de vele reacties”

Geena Lisa Peeters (50) is ontslagen bij de VRT. De gewezen presentatrice, die bij de openbare omroep werkte als “interne coach”, moet gedwongen vertrekken in het kader van het transformatieplan. Dat bevestigt zij aan onze redactie. “Ik ben ontroerd door de vele reacties”, zegt ze.

gjs, pom

Geena Lisa werkte sinds 1992 voor de VRT en presenteerde onder meer het populaire Fata morgana. De jongste jaren was ze nog heel weinig op het scherm te zien en werkte ze als interne coach. Maar ook zij is de deur gewezen bij de openbare omroep in het kader van het transformatieplan, zo schreef ze op Facebook en bevestigt ze ook aan onze redactie.

  “Ik verlaat na 22 jaar VRT en ben ontroerd door de vele reacties”, zegt de presentatrice. “Ik ben dankbaar voor de vele prachtige jaren, ik heb vele verhalen over kansen, mooie vriendschappen en zotte avonturen. Vandaag is VRT een bedrijf in verandering en dat gaat gepaard met het gaan van mensen en komen van anderen. Ik kies vandaag 100 procent voor mijn geliefde job als coach, trainer en auteur binnen de wereld van well-being en mentale gezondheid. Mijn ontslag geeft me de kans om voluit voor mijn passie te gaan. Ik moet mijn collega’s verlaten, maar ik versterk de banden met anderen die recent op mijn pad kwamen. Meer dan ooit sta ik dan ook bewust positief in mijn leven.” Datzelfde postte ze even later ook op Instagram.

  (lees verder onder de post)

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Bij VRT kregen deze week tientallen medewerkers te horen dat ze eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Dat kadert in de besparingen die de openbare omroep moet doorvoeren van de Vlaamse regering. In de loop van de beheersovereenkomst 2020-2025 moet de omroep structureel 25,1 miljoen euro minder publieke middelen gebruiken.

   Op individuele ontslagen, zoals dat van Geena Lisa, wenst de VRT niet in te gaan. “We kunnen wel bevestigen dat dinsdag en woensdag vijftig werknemers in een lang gesprek te horen hebben gekregen dat het hier voor hen stopt”, klinkt het aan de Reyerslaan. “Er is meteen ook een groot pakket maatregelen beschikbaar gesteld met daarin onder andere begeleiding naar een andere job, maar ook psychologische en medische bijstand. We gaan niet zeggen op welke afdelingen hoeveel mensen zijn ontslagen.”

   Jarenlang omroepster

   Geena Lisa is wellicht het bekendst als presentatrice van Fata morgana, samen met Sergio en later Steph Goossens. Ze was ook jarenlang omroepster, tot die in 2015 van het scherm gehaald werden. Voor Eén presenteerde ze ook meerdere zomers het muziekprogramma Vlaanderen muziekland en Radio 2 zomerhit. Ze was ook twee seizoenen lang jurylid van het programma Steracteur sterartiest.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners

   Beste van Plus

   Lees meer