Vrouwenvoetbal 2de nationale A Club YLA B

Romy Wenning blijft op titelkoers met Club YLA B: “We zijn de jongste en best voetballende ploeg in deze reeks”

De beloften van Club YLA laten week na week zien dat ze een topkandidaat zijn om promotie naar eerste nationale af te dwingen. © Club Brugge

De beloftenploeg van Club YLA blijft ondanks het 3-3-gelijkspel van zaterdag tegen Mazenzele-Opwijk op titelkoers. De 15-jarige Romy Wenning liet in de tweede helft met twee goals zien over heel wat potentieel te beschikken, maar kon niet verhinderen dat de titelconcurrent in de slotfase nog de gelijkmaker scoorde.

Timmy Vanecke 

“Dat we tot tweemaal toe op achterstand kwamen, bracht ons niet uit evenwicht”, aldus Wenning. “We bleven de voetballende oplossing zoeken en dat leek uiteindelijk ook beloond te worden met de overwinning. Jammer genoeg moesten we in de slotfase nog toezien hoe Mazenzele-Opwijk via strafschop een punt wegkaapte. Toch een zuur gevoel, want we konden een uitstekende zaak doen in het klassement. We kunnen onszelf weliswaar weinig verwijten. We lieten het betere van het spel zien, enkel de zuiverheid in de passing ontbrak soms.”

De beloften van Club YLA laten week na week zien dat ze een topkandidaat zijn om promotie naar eerste nationale af te dwingen. “We zijn de jongste ploeg in de reeks, maar voor mij ook de best voetballende ploeg”, is centrale middenvelder Romy Wenning duidelijk. “In de duels moeten we het nog soms afleggen tegen de meer ervaren ploegen, maar met onze voetballende kwaliteiten mikken we voluit op de titel. Zaterdag trekken we naar Brasschaat, op papier een haalbare kaart. Wij zullen de Antwerpenaren zeker niet onderschatten, maar we willen absoluut weer aanknopen met de overwinning.”

De pas 15-jarige Romy Wenning komt over van de jongensploeg bij Torhout. Het niveau in de nationale reeksen heeft de Veldegemse alvast vlot opgepikt. “Hier bij Club YLA krijg ik alle kansen om progressie te boeken en die probeer ik met beide handen te grijpen. Centraal op het middenveld kan ik op elke positie uit de voeten en blijkbaar gaat ook mijn scorend vermogen plots in stijgende lijn (lacht). Dat geeft alvast veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Of ik droom van een plaats bij onze A-ploeg? Dromen doe ik niet, maar als voetbalster moet je hoog durven mikken. De A-ploeg is dus wel een duidelijke ambitie voor mij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus