Val nekt vluchtende dief

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Brussel -

In Brussel heeft de politie afgelopen weekend een man zonder geldige verblijfspapieren opgepakt na een diefstal. De man zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Chris Verhaeghe

De verdachte beroofde zaterdag een man ter hoogte van de Brandhoutkaai door via de zogenaamde ‘voetbaltechniek’ zijn slachtoffer uit evenwicht te brengen. De dief slaagde erin een halsketting los te rukken, maar het slachtoffer kon de dief bij de arm grijpen en om hulp roepen. De verdachte gaf daarop de halsketting terug en zette het meteen op een lopen.

“Wat verderop ging hij echter onderuit op de gladde ondergrond”, meldt een woordvoerder van de Brusselse politie.” Een patrouille die in de buurt was en gealarmeerd werd door het geroep, kon de man inrekenen nog vooraleer hij kon recht krabbelen. Hij was in het bezit van twee gestolen bankkaarten, een kaart met maaltijdcheques en drie gsm’s. De kaarten en een van de gsm’s bleken eerder die dag gestolen te zijn. Het slachtoffer van die diefstal was daarvoor al klacht komen indienen.”

De verdachte, illegaal in het land, bekende beide feiten en werd na verhoor ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Hij kreeg een rechtstreekse dagvaarding mee en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus