“Mijn vrouw haar water was gebroken”: man snelt tegen 158 per uur van voetbalmatch naar huis voor geboorte

© lmd, Dick Demey

DEINZE -

Een kersverse papa moest zich woensdag in de politierechtbank verantwoorden voor zijn overdreven snelheid tijdens een trajectcontrole op de autoweg. De bestuurder vertrok in allerijl naar huis nadat hij een telefoontje kreeg van zijn hoogzwangere vrouw: haar water was gebroken.

Laura Moens

“Ze was eigenlijk pas uitgerekend voor 20 december, maar die 12de december 2021 kreeg mijn cliënt telefoon dat het water van zijn vrouw gebroken was”, zei zijn advocaat. Het stel had die dag nog een discussie gehad over de hobby van de man. Kon hij nog gaan voetballen met een vrouw die op het punt stond om te bevallen?

Zij voelde zich echter goed en zei hem dat hij naar Merendree kon voor de match tegen Zottegem. Eens aangekomen in Merendree werd de man opgeschrikt door een paniekerig telefoontje van zijn vrouw: haar water was gebroken. De lijn werd echter afgebroken en hij kon haar niet meer bereiken.

De man snelde in paniek naar huis en had geen oog voor de vaart die hij met zijn voertuig maakte. Tijdens de trajectcontrole op de autoweg werd een snelheid van 158 kilometer per uur gemeten.

Trajectcontrole

“En u moet nog sneller hebben gereden op sommige momenten, hé meneer”, haalde de rechter aan. “Het was een trajectcontrole wat wil zeggen dat je kilometers lang die snelheid hebt gehaald, levensgevaarlijk.”

De kersverse papa verklaarde voor de rechter dat hij ongerust was. “Het was mijn eerste kindje en ik kon mijn vrouw niet bereiken. Ik was overmand van emoties en kon niet meer helder denken”, vertelde hij.

De rechter gaf hem een rijverbod van twee maanden en een geldboete van 800 euro. “Bij die geboorte had je evengoed ook doden op je geweten kunnen hebben”, besloot de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus