Voetbal  Eerste nationale KVK Ninove

Allan Tshimanga is de Kompany van KVK Ninove: “Nu moeten wij kunnen verrassen tegen Olympic Charleroi”

In juni hoopt Allan Tshimanga zijn universitair diploma op zak te hebben: “Dan kan ik me helemaal toespitsen op het voetbal, dat dan mijn topprioriteit wordt.” © Gregory Van Gansen

Ninove -

Na de verrassende thuisnederlaag tegen Mandel United probeert KVK Ninove zaterdag de vergooide punten te recupereren op Olympic Charleroi. De Vilvoordse box-to-box-middenvelder Allan Tshimanga gelooft rotsvast in de Ninoofse slaagkansen.

Wim Redant

De spelerslicentie van Hasan Özkan raakte intussen in orde, maar de jongste aanwinst haakte af op training wegens een voetblessure. Op het middenveld rekent coach Alan Haydock dan ook meer dan ooit op Allan Tshimanga om het evenwicht op het middenveld te bewaren. Met zijn gracieuze speelstijl doet de zoon van Anderlecht-jeugdcoach Serge Tshimanga wel wat denken aan Vincent Kompany. Als laatstejaarsstudent Rechten aan de ULB is de sterke middenvelder ook op studievlak van geen kleintje vervaard. “Ik de Kompany van Ninove? Dat vind ik best een leuke vergelijking. Zet dat gerust in de titel van het artikel“, lacht Tshimanga. “Ik weet alvast dat de coach op me rekent en me een belangrijke rol toebedeelt. Als box-to-box-middenvelder moet ik de aanvallen op gang brengen en voor een offensieve inbreng zorgen, maar ik moet de defensie ook een handje toesteken. Dat ik naar de universiteit zou trekken, stond in de sterren geschreven. Mijn vader behaalde zelf destijds een universitair diploma in Economie en stond erop dat ook ik verder studeerde. Ik koos voor Rechten en volg nu het laatste jaar. Ik hoop in juni mijn diploma te behalen. Dan kan ik me helemaal toespitsen op het voetbal, dat dan mijn topprioriteit wordt.”

Na de hoopgevende driepunter op het Lisp tegen Young Reds volgde een ferme opdoffer met een thuisnederlaag tegen Mandel United, een gemiste kans om verder weg te snellen van de degradatieplaatsen. “Pech werd de rode draad door die wedstrijd, waarin het doelhout een bepalende rol speelde. Troffen we vier of vijf keer de paal en de deklat? Ik raakte alvast de tel kwijt. Mandel verraste ons ook wel. Het speelde slim in blok en wist dat we de offensieve registers zouden opentrekken. Het stelde zich daar op in met een laag blok. Naarmate de tijd verstreek en we de kansen bleven missen, groeiden de frustraties en verliepen de aanvallen steeds meer ongeordend. Mandel verweerde zich met de eigen middelen. Het zou fout zijn om te stellen dat we van een zwakke tegenstrever verloren. We gingen de boot in tegen een ploeg die voor een andere aanpak koos, een concept dat resulteerde in de driepunter.”

Graag tegen profs

Tshimanga treft dit seizoen steeds vaker teams met profvoetballers, zoals ook komende tegenstrever Olympic Charleroi. “Ik hou wel van deze reeks met sterke teams en mooie stadion. Ik meet me graag met profvoetballers die niet noodzakelijk sterker zijn. Bij clubs als Jong AA Gent heeft men dankzij de extra trainingen wel meer oog voor detail en laat nu net vaak details bepalend zijn. We lieten ons ringeloren door Mandel, dat onder ons staat en dus moeten wij op onze beurt kunnen verrassen op Olympic Charleroi”, besluit Tshimanga, die de jeugdrangen doorliep bij Diegem, terwijl zijn vader Serge coach is bij de U13 van RSC Anderlecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus