Danscafé The Nixx wordt gelinkt aan faillissement, maar niets is minder waar

Waard Frans van der Beek bij de opening van zijn zaak eerder dit jaar.  © Marc Peeters

Bouwel

Het danscafé The Nixx aan de Lindekens in Bouwel (Grobbendonk) zal ook dit weekend en de weekends die volgen open zijn. “Op sociale media en op straat worden we gelinkt aan een faillissement, maar The Nixx is niet failliet”, zegt zaakvoerder Frans van der Beek.

Het faillissement waar de zaakvoerder naar verwijst betreft de vof Relax. Die werd vorige week failliet verklaard en was destijds op hetzelfde adres gevestigd als het danscafé nu. “Ik heb in het verleden al meermaals moeilijkheden gehad door de mensen die destijds van dit adres gebruikmaakten voor ik dit gebouw in handen heb genomen en het nieuw leven heb ingeblazen.”

Van der Beek is het spuugzat dat het verleden van anderen hem blijft achtervolgen. “Ik begrijp niet waarom er administratief nog steeds naar mijn adres wordt verwezen ondanks het feit dat die anderen hier al jaren weg zijn”, zegt hij. “Ik kreeg de voorbije dagen al meermaals de vraag of ik failliet ben. Prettig is anders. Door corona, wegenwerken en moeilijke contacten met het gemeentebestuur ben ik al drie jaar voor mijn zaak aan het knokken. Nog meer gedoe kan ik echt wel missen.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners