CD&V maakt met ex-schepen Sandy Buysschaert nu al lijsttrekker voor 2024 bekend: “Het mag niet over partijpolitieke spelletjes gaan”

© IF

Blankenberge -

Sandy Buysschaert (CD&V) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de lijsttrekker bij CD&VPlus. De keuze voor de ex-schepen is weinig verrassend. Zijn stokpaardjes: de Grote Markt en verder inzetten randparkeren. “Politiek is mooi, maar moet over mensen gaan”, zegt hij.

Junior Verbeeke

Buysschaert is voormalig schepen van Openbare Werken in Blankenberge, tot de coalitiewissel in de zomer van 2021. “Het traject dat hij aflegde als schepen, mag gezien worden. De realisaties zijn niet min”, zegt Marc D’Hondt, voorzitter van de CD&V Blankenberge-Uitkerke.

Volgens D’Hondt kwamen er meer veilige schoolomgevingen, een verruiming van de geboortepremie, de nieuwe tramhalte Maritieme Zone en breder bewonersparkeren. “Dankzij die harde inzet kon hij enorm veel van ons verkiezingsprogramma 2018 realiseren maar door de coalitiebreuk werden vele dossiers abrupt afgebroken of onnodig vertraagd.”

Sociaal beleid en mobiliteit

Zo wordt het dossier van de Grote Markt een speerpunt voor Buysschaert, zegt het raadslid zelf. “Het is mijn ambitie om de omliggende handelaars en omwonenden zekerheid te bieden en het ontwerp zoals het voorlag nieuw leven in te blazen”, zegt Buysschaert. Ook het sociaal beleid en de mobiliteit in Blankenberge moeten volgens hem aangepakt worden. Randparkeren en alternatieve vervoersvormen zijn volgens hem primordiaal. “Net zoals vele inwoners kan ik vandaag niet tevreden zijn over het beleid in onze stad”, zegt hij. “Politiek is mooi, maar het moet over mensen gaan, niet over partijpolitieke spelletjes. Vandaar onze keuze om als CD&VPlus naar de kiezer te trekken. Een breed platform waarbij iedereen welkom is.”    

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus