Vrouwenvoetbal Beker van België OH Leuven

’t Is gebeurd, vrouwen OHL lijden in beker eerste nederlaag van het seizoen: “We weten nu waaraan we nog moeten werken”

Jimmy Coenraets. “Je zag dat sommige meisjes onder de indruk waren de heksenketel in Luik.” ©  BELGA

’t Is gebeurd. De vrouwen van OH Leuven kunnen dan toch verliezen. In de kwartfinales van de Beker van België bleek Standard dinsdag met 2-0 te sterk. Om de rampavond compleet te maken, ging ook de B-ploeg tegelijkertijd voor eigen volk met 0-4 onderuit tegen Zulte Waregem. Het Leuvense bekeravontuur is zo meteen ten einde.

Danny Van Hecke

In de competitie had OHL zaterdag nog de punten thuis gehouden tegen Standard, maar de Luikse revanche heeft dus niet lang op zich laten wachten. “Je kon zaterdag al zien dat de Standard-speelsters na hun verlies op revanche belust waren”, zegt coach Jimmy Coenraets. “In Luik hadden ze er een avondje met heel wat randanimatie van gemaakt en in die heksenketel hadden sommige meisjes het erg moeilijk. Een fysiek sterk Standard kwam op slag van rust op een 1-0-voorsprong. Na de rust namen we de partij over, maar op een stilstaande fase slikten we toch de 2-0. De nederlaag is best hard aangekomen, maar er is geen man overboord. We weten nu dat we er nog niet zijn. We spelen één keer in helse omstandigheden en gaan meteen onderuit. In de play-offs zal het vaker van dat zijn, we weten dus dat er werk aan de winkel is. Onze eerste taak wordt nu om de resterende matchen voor de winterstop tot een goed einde te brengen. Na de donderdagtraining deze week zullen de vrije dagen (en het vrije competitieweekend, red.) welkom zijn. Daarna gaan we ons voorbereiden op de verplaatsing naar Zulte Waregem en de thuismatch tegen Club YLA. Meteen na de winterstop volgt dan al de topper tegen Anderlecht. Vanaf 2 januari gaan we daar intens naar toewerken.”

Opvolging verzekerd

Ook voor de B-ploeg zit het bekeravontuur er dus op. Voor eigen volk leed Jong OHL een logische nederlaag tegen Zulte Waregem. “Onze jonge ploeg kon tegen een Zulte Waregem, dat au grand complet was, de schade tot 0-4 beperken. De meisjes hebben goed weerwerk geboden en hebben bij momenten hun kwaliteiten getoond. Ik heb uitgerekend dat onze A-kern, na die van Genk, de jongste is van de Super League. Afgelopen jaren zijn er vanuit onze B-kern tien speelsters naar de A-ploeg doorgestroomd. Het is de bedoeling om op deze manier verder te werken en onze B-ploeg heeft dinsdagavond bewezen dat er genoeg talent aanwezig is om dat plan te doen slagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus