Geen zwaar vervoer meer op buitenring R8 Bissegem en dat tot 2024

De vrachtwagens boven de 5 ton kunnen vanaf vrijdag 2 december niet meer afrijden in Bissegem. © AWV

Bissegem -

Vanaf vrijdag 2 december wordt de afrit Bissegem op de buitenring R8 afgesloten voor zwaar vrachtverkeer boven de 5 ton. De reden is dat die vrachtwagens komen vast te zitten.

Kris Vanhee

Tijdens de werken aan de trompetaansluiting op de A19-R8 in Kortrijk sluit het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf vrijdagochtend 2 december de afrit nr. 11 Bissegem op de buitenring van de R8 af voor vrachtwagens met een gewicht van meer dan 5 ton. AWV voert dit vrachtwagenverbod in om de file op de afrit te beperken en om te voorkomen dat het complex op de Meensesteenweg vast komt te zitten door vrachtwagens die via het complex proberen te keren naar de binnenring van de R8. Het verbod zal van kracht zijn tot het voorziene einde van de werken, eind 2024.

Het verbod gaat in na de ochtendspits. Om dit verbod af te dwingen wordt een zogenaamde vrachtwagensluis ingericht op de linker voorsorteerstrook op het einde van de afrit. Concreet betekent dit dat deze rijstrook met betonnen stootbanden wordt versmald tot 2.40 meter. AWV voorziet voldoende signalisatie om dit duidelijk te maken. De plaatsing van de signalisatie en de betonnen stootbanden gebeurt na de ochtendspits en zal weinig hinder met zich meebrengen.

“Het verkeer op de A19 en E403 met als bestemming het noordelijk deel van de R8, dient via de E17 en het complex Kortrijk-Oost om te rijden”, zegt Eveline Vandecaetsbeek van Wegen en Verkeer. “De algemene omleiding tijdens de werken aan de trompetaansluiting A19/R8 blijft nog steeds van toepassing. Het doorgaand verkeer naar en komende van Gent volgt de omleiding via de as E403, het complex Aalbeke en de E17.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus