Voetbal 2de provinciale A Zeveren Sportief

Hannes De Spiegelaere en Zeveren Sportief vloeren leider FC Latem: “Hopelijk vind ik mijn buskruit snel terug”

In deze sterke reeks is Hannes De Spiegelaere realistisch over de kansen van Zeveren Sportief: “We hebben een te kleine spelerskern om over dertig speeldagen met de toppers mee te strijden voor de titel.” © Marc Van Hecke

Zeveren -

Zeveren Sportief pakte uit met een kleine stunt door leider FC Latem een tweede competitienederlaag in dertien wedstrijden aan te smeren (0-1). De Leieploeg verloor dit seizoen ook van SK Lovendegem, maar voert met 33 op 39 nog steeds de rangschikking aan. Zeveren Sportief incasseerde voor de eerste keer in deze campagne geen doelpunt en verstevigde zijn vijfde plaats in de rangschikking.

Johan Polet

“We hebben deze overwinning niet gestolen”, meent de 29-jarige aanvoerder Hannes De Spiegelaere. “Een vroeg doelpunt van Sébastien Giannaros werd afgekeurd. Op het kwartier trof Giannaros de lat, waarna de goed gevolgde Sebastiaan Van Luchene de rebound benutte. We kenden een tweede keer pech toen Alessio De Ruyck opnieuw de lat trof. Wij pakten uit met een goede en solide organisatie, waarop Latem weinig antwoorden vond. De leidersploeg gooide na een uur de spitsen Bekim Hykaj en Bram Vlerick in de strijd, waardoor wij het iets moeilijker kregen. We ontsnapten aan de gelijkmaker toen Nathan Fonck een fraaie schietkans naast het doel besloot. Onze doelman Dwight Van Parys speelde een foutloze wedstrijd en had een groot aandeel in deze fraaie zege.”

“Wij eindigden vorig seizoen in de andere reeks (tweede provinciale B, red.) op de derde plaats, na de promovendi DT Borsbeke en SV Zottegem. De sterke top vijf werd toen rondgemaakt door Standaard Denderleeuw en SV Geraardsbergen. We wonnen toen heel wat wedstrijden ondanks dat we niet ons beste niveau haalden. Dit is in tweede provinciale A niet mogelijk. Het gemiddelde niveau is hier hoger, waardoor je geen enkele match met de vingers in de neus kan winnen. Iedere ploeg kan het iedere tegenstander moeilijk maken. FC Destelbergen heeft op mij zonder twijfel de beste indruk nagelaten.”

Terugkeer

“Wij mikken op deelname aan de eindronde”, is De Spiegelaere duidelijk. “We hebben een te kleine spelerskern om over dertig speeldagen met de toppers mee te strijden voor de titel. We mogen niet worden geplaagd door veel blessures of schorsingen. We krijgen zondag het bezoek van FC Lembeke, dat twee punten minder telt en ook een kandidaat voor de eindronde is. Ik heb één jaartje niet gevoetbald omdat ik toen in Amsterdam vertoefde. Ik heb na mijn terugkeer en de corona-periode opnieuw de schoenen aangebonden. Ik heb dit seizoen nog niet gescoord, dit in tegenstelling tot de voorbije jaren toen ik vaak goed was voor een tiental goals per seizoen. Hopelijk vind ik mijn buskruit snel terug”, besluit De Spiegelaere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus