Ninovestraat wordt heraangelegd met aandacht voor fietsers

©  rr

Haaltert -

De Ninovestraat in Haaltert wordt in 2023 helemaal vernieuwd. Daarbij gaat extra aandacht uit naar veiligheid voor fietsers via een afgescheiden fietspad.

Brent Saey

De Ninovestraat vanaf het rondpunt met de Diepeweg tot aan Anderenhoek is aan verbetering toe en zal volgend jaar helemaal opnieuw aangelegd worden. De riolering wordt er heraangelegd, het wegdek wordt vernieuwd in asfalt, er komt een verhoogd afgescheiden fietspad en ook het voetpad zal worden meegenomen.

“Na tal van vergaderingen met De Lijn, de nutsmaatschappijen, Vlaamse overheid en een studiebureau zijn we uiteindelijk tot een consensus gekomen. Er is reeds veel werk en tijd in gekropen, maar uiteindelijk komen we toch met een sterk plan. Fietsers en voetgangers krijgen een aparte bedding, wat een pak veiliger zal zijn. Ook wordt de waterproblematiek aangepakt”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Welleman (N-VA).

Bushaltes

Dankzij de rioleringswerken waarbij de riolering gescheiden wordt aangelegd, zal de kans op overstromingen in de Ninovestraat verkleinen. Een riolering gescheiden aanleggen, betekent dat het vuilwater en het regenwater apart afgevoerd worden. Het huidige betonnen wegdek wordt dan weer vervangen door asfalt. Er komt ook een verhoogd afgescheiden fietspad van 1,75 meter breed met daarnaast een voetpad. En ook de bushaltes worden meegenomen in het project.

De werkzone zal lopen van beneden aan de Ninovestraat tot aan de rotonde. De rotonde zal uiteindelijk verdwijnen en de Ninovestraat zal een voorrangsweg worden. De werken zouden starten vanaf mei 2023 en afgerond zijn rond begin 2024. Nadat een aannemer is aangesteld, zullen de inwoners een uitnodiging krijgen voor een infomoment. Voor de werken kan de gemeente rekenen op een subsidie van Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus