Drie verdachten opgepakt dankzij nummerplaatherkenning

©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zemst -

De politie van de zone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) heeft drie mannen kunnen oppakken die buitengewone belangstelling vertoonden voor verschillende huizen. Ze komen in aanmerking voor meerdere feiten en werden aangehouden.

Dimitri Berlanger

Het ILR(Intelligence Led Response)-team had een voertuig met Franse nummerplaten en drie inzittenden gespot ter hoogte van Charleroi. Het ging om drie mannen, afkomstig uit de Balkan-regio. De drie en hun voertuig werden eerder gespot in Zemst door een attente melder, die de politie telefonisch inlichtte over ‘drie ongure types die grote belangstelling leken te hebben voor verschillende huizen in de buurt’.

Meerdere feiten

Door nummerplaatherkenning kreeg de politieploeg zicht op het traject dat het Franse voertuig ondertussen al had afgelegd. Op basis van die informatie konden de drie verdachten wat later van de straat worden geplukt.

De verdachten zijn geen onbekenden voor de politie. Ze hebben al heel wat op hun kerfstok en komen ook in aanmerking voor meerdere feiten. Verder onderzoek naar de drie en hun bedoelingen loopt nog. Ondertussen werden ze wel aangehouden door de onderzoeksrechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus