Nieuwe openingsuren voor stadsloketten vanaf januari

©  Jan Van der Perre

Antwerpen -

De reorganisatie van de loketwerking in Antwerpen is uitgesteld naar januari. Dan lanceert de nieuwe A-app en worden de nieuwe openingsuren voor de stadsloketten van kracht. Al is niet iedereen daar blij mee. “Terwijl de wachtlijsten al erg lang zijn, worden de fysieke loketten afgebouwd”, reageert PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders. “Wie begrijpt dat nog?”

Jan Stassijns

De loketwerking van de stad Antwerpen ondergaat vanaf januari een grondige reorganisatie. Dat is een maand later dan aanvankelijk aangekondigd. Dat heeft te maken met de lancering van de A-app die vertraging heeft opgelopen, die via de smartphone toegang geeft tot de stedelijke dienstverlening. “De nieuwe app zal een enorme vooruitgang zijn voor de digitale dienstverlening voor de Antwerpenaar”, zegt schepen Ait Daoud. “Daarom is het belangrijk dat de nieuwe openingsuren van de loketten samenvallen met die app.”

Nieuwe openingsuren

De exacte openingsuren zijn intussen bekend. (zie kader onderaan)

De districtshuizen van Antwerpen, Deurne, Merksem en Wilrijk worden regioloketten. Die zullen zes dagen op zeven open zijn en met twee avondopeningen. Op zaterdag is het alleen open in de voormiddag. Berendrecht, Zandvliet en Lillo, Ekeren, Borgerhout, Hoboken, Linkeroever en Berchem krijgen een stadsloket. Dit loket is twee dagen in de week open en heeft één avondopening.

“Loketten worden afgebouwd”

Daar is lang niet iedereen van overtuigd. Volgens oppositiepartij PVDA gaat de dienstverlening er sterkt op achteruit. “In Hoboken, Borgerhout, Ekeren en Bezali gaat het om een vermindering van 34,5 uren per week naar 16 uren, ofwel 54% minder aanbod” zegt PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders. “Terwijl de wachtlijsten al erg lang zijn, worden de fysieke loketten afgebouwd. Wie begrijpt dat nog. Nog maar twee dagen zal het loket in jouw buurt open zijn. We zien in de bankensector en energiesector dat het weghalen van kantoren leidt tot een grotere kloof. Mensen voelen zich vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Mensen willen geholpen worden door mensen. En deze reorganisatie komt bovenop een nijpend personeelstekort en een immense werkdruk.”

Nieuwe openingsuren regioloketten Antwerpen, Deurne, Merksem en Wilrijk (vanaf 1 januari 2023)

Maandag: 9u tot 15u

Dinsdag: 12u tot 20u(Het loket migratie in Deurne opent al om 8u)

Woensdag: 8u tot 17u

Donderdag: 12u tot 20u

Vrijdag: 8u tot 14u

Zaterdag: 8u tot 12u

Openingsuren zes stadsloketten (vanaf 1 januari 2023)

Dinsdag

Berchem: 12u - 20uLinkeroever: 8u - 16uEkeren: 12u - 20uBezali: 8u - 16u

Woensdag

Berchem: 8u - 16uHoboken: 8u - 16uEkeren: 8u - 16uBorgerhout: 8u - 16u

Donderdag

Linkeroever: 12u - 20uHoboken: 12u - 20uBezali: 12u - 20uBorgerhout: 12u - 20u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus