Live is Live wordt enige festival op Middenvijver volgende zomer, en gaat naast nooddorp door

© ATV

Linkeroever -

Het nieuwe festival Live is Live gaat volgend jaar niet meer door in Zeebrugge, wel op de Middenvijver op Linkeroever, waar ook het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen staat. “De site is voldoende afgescheiden van het nooddorp”, klinkt het bij de stad Antwerpen.

Rebecca Van Remoortere

Vorig jaar ging het festival Live is Live door in Zeebrugge en duurde het één dag. Volgende zomer zal het festival, dat onder andere The War on Drugs en Balthazar programmeert, waarschijnlijk drie dagen duren. De organisatie wil dat nog niet bevestigen, bij de stad Antwerpen klinkt het wel al zo.

De voorbije jaren gingen al vaker festivals door op het stuk natuur van de Middenvijver op Linkeroever, maar toen stond daar nog geen nooddorp voor vluchtelingen uit Oekraïne. Volgende zomer staat dat dorp daar wel.

De organisatie van het festival moet aanstaande vrijdag nog formeel worden goedgekeurd op het college van Burgemeester en Schepenen, “maar als alle voorwaarden nageleefd worden, mag het doorgaan”, aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA). “De site is voldoende afgescheiden van het nooddorp en de impact van het festival is ook van een andere aard dan bijvoorbeeld een groot dansfestival.”

“Hoe de organisatie gecombineerd wordt met het nooddorp, ligt bij de stad Antwerpen zelf. Wij hebben een toelating en zijn heel tevreden met onze nieuwe locatie in dit mooie stukje natuur. De Middenvijver is ook een heel groot domein, wij krijgen daar ons eigen plekje”, klinkt het bij de organisatie van Live is Live.

Live is Live wordt ook ineens het enige festival dat volgende zomer doorgaat op de Middenvijver. “Live is Live duurt drie dagen en er zijn voor de Middenvijver maar drie concertdagen in de concessie voorzien”, aldus De Wever.Ondertussen wordt de komst van het festival aangekondigd met verkeersborden op de autostrade op Linkeroever als promo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus