Volleybal Nationale 1 vrouwen Saturnus Michelbeke

Nick Audooren aangeduid als de coach die Saturnus Michelbeke weer op de rails moet krijgen: “Rustig blijven bouwen”

Nick Audooren is de nieuwe coach van Saturnus Michelbeke: “Het begon stilaan opnieuw te kriebelen om hoofdcoach te worden.” ©  Nic Declercq

Brakel -

Nadat Sebastien Bougeatre vorige week de handdoek gooide, werd Nick Audooren bereid gevonden om het schip te rechten bij Saturnus Michelbeke. “Het is een uitdaging. Ik had nooit gedacht om opnieuw in het vrouwenvolleybal te verzeilen”, geeft de kersverse coach van Saturnus toe.

Dirk Van Bruysel

“Ik was al vier seizoenen physical coach en trainer van de profs bij Caruur Gent, maar ik moet eerlijk zijn en toegeven dat het stilaan opnieuw begon te kriebelen om hoofdcoach te worden”, zegt Nick Audooren. “Wanneer er zich vorige week plots een probleem stelde bij Michelbeke, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik kan er momenteel helpen en wil dat ook graag doen. Michelbeke is trouwens niet ver van mijn woonst in Ronse en omdat de verbouwingen van mijn huis stilgelegd zijn tot volgende zomer, kreeg ik plots een zee van tijd. Ik wilde deze nuttig besteden en zo heb ik me voor Michelbeke kunnen engageren.”

Er wacht Nick Audooren in de fusiegemeente van Brakel geen makkelijke taak. Voor de competitie waren de verwachtingen bijzonder hoog bij Saturnus, maar met een voorlopige twaalfde plaats in het klassement is de focus nu veranderd. “We moeten de lat verleggen”, vervolgt Audooren. “Wie het volleybal een beetje kent, weet dat een ploeg niet kan gekocht worden. Elk jaar de ploeg bij elkaar houden, is de beste manier om te groeien. Deze zomer is er slechts één speelster overgebleven uit de kern die zich vorig seizoen niet in de Liga kon handhaven. Bovendien werden veel buitenlanders aangetrokken en ook hun aanpassing vraagt tijd. Weet daarbij dat Michelbeke de voorbije weken zijn deel van de pech kende. De Canadese Ravyn Wiebe moest als onze niet-Europese speelster al snel terug naar Canada. Zij was amper weg of middenspeelster Eveliina Smolander blesseerde zich aan de knie en werd inmiddels in Finland geopereerd. Voor haar zit het seizoen er op. Tot overmaat van ramp viel ook Jitse Verbinnen, de enige overgeblevene van vorig seizoen, uit met een schouderblessure. We hopen haar opnieuw te kunnen recupereren na de winterstop. Door al deze blessures beschik ik momenteel over slechts één wisselspeelster, maar ik zie alleszins potentieel in de huidige groep. We moeten rustig blijven en blijven bouwen.”

Vertrouwen winnen

“Makkelijk zal het niet zijn, dat ondervond ik vorig weekend tegen VDK Gent B”, aldus Audooren. “Dat is een ploeg met een half dozijn speelsters aan wie ik zelf nog training gaf. In die wedstrijd konden we tot halfweg aanklampen, maar we moesten in de beslissende fase telkens de rol lossen. Op zulke momenten speelde het gebrek aan automatismen ons parten. Of het straks tegen Wellen beter zal gaan? Dat wordt afwachten, want ik ken die ploeg helemaal niet. Bij mijn eigen team zie ik ook voortdurend nieuwe dingen. Nu komt het er eerst en vooral op aan om het vertrouwen te winnen. Ik merk dat het stapje per stapje vooruitgaat. Ook aan de scouting van Wellen gaan we weinig hebben. Zo lang we zelf aan de ploeg aan het bouwen zijn, heeft videoscouting weinig zin”, besluit de nieuwe coach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus