Kunstenaar Ludo Lens stelt (gratis) tentoon in districtshuis

Kunstenaar Ludo Lens op zijn tentoonstelling in het districtshuis van Deurne. ©  jas

Deurne -

In het districtshuis van Deurne stelt kunstenaar Ludo Lens zijn oeuvre tentoon vanaf zondag 4 december tot en met vrijdag 23 december. De expo is gratis te bezoeken. “Ik woon en werk al vijftig jaar in Deurne, maar het is de eerste keer dat ik hier tentoonstel”, zegt de kunstenaar.

Beelden kunstenaar Ludo Lens woont en werkt al vijftig jaar in Deurne. Afgelopen zondag streek hij neer in het districtshuis waar hij zijn schilderijen, grafiek, beeldende objecten en juwelen voorstelt aan het publiek. Het zijn werken die hij maakte sinds de jaren 60. De expo heet ‘Een spoor doorprikken’ en is tot en met vrijdag 23 december (gratis) te bezoeken in de zijvleugel van het districtshuis van woensdag tot zondag van 14 tot 18u.

Lens toont onder meer verschillende tekeningen uit een reeks van 99 die hij maakte na het overlijden van zijn vrouw. Tekeningen vormen voor hem de basis van de plastische kunst, maar daarnaast zijn er ook heel wat beeldende objecten te zien. “In het experiment maak je vorderingen”, zegt hij. “Het is een evolutie die je doormaakt. Het mooiste woord daarbij is de nieuwsgierigheid. Ik maak beelden om te weten wat ik niet weten kan.” jas

©  jas

©  jas

www.deurne.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus