Vijftiger ontkent aanranding van 14-jarig nichtje: “Hij was enkel wat aan het fikfakken”

De correctionele rechtbank in Turnhout boog zich over een zaak van aanranding van een 14-jarig meisje. © Bart Van den Langenbergh

Kasterlee, Dessel -

Een 50-jarige man uit Kasterlee riskeert 15 maanden cel voor de aanranding van zijn 14-jarig nichtje. Volgens de man was hij gewoon even aan het ravotten met het meisje. “Ik heb haar op bed gegooid, maar er is helemaal niets gebeurd”, beweerde de man.

Bart Van den Langenbergh

D.B. stond woensdag terecht op beschuldiging van de aanranding van zijn nichtje uit Dessel toen ze op 10 oktober 2021 op bezoek was bij haar grootmoeder.

“Het meisje lag boven op een slaapkamer op haar buik op bed. B. kwam op haar liggen en trok haar topje omhoog, zodat hij haar beha kon zien”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de rechtbank. “Hij had haar gevraagd om te ‘fikfakken’ (ravotten, red.). De man gaf achteraf toe dat hij haar had gekriebeld in haar zij en in haar nek. In het verleden is hij al eens veroordeeld voor verkrachting. Hij wilde enkel zichzelf wijsmaken dat hij gewoon aan het spelen was. Het is geen onschuldig gedrag als hij met zijn kruis tegen het achterste van het meisje duwt en haar topje omhoog trekt.” Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van vijftien maanden en een ontzetting uit zijn rechten voor een periode van vijf jaar.

De familie van het meisje, van wie de ouders gescheiden zijn, eiste een schadevergoeding. “De man heeft twee keer haar topje omhoog gedaan en gezegd dat ze een kort topje aanhad”, stelde meester Vera Verschueren namens de burgerlijke partij. “Ze heeft er psychologisch schade van geleden.”

De advocate van D.B. wist niet goed wat ze hoorde toen ze de vordering van het parket vernam. “Hebben we het hier eigenlijk wel over hetzelfde dossier”, vroeg meester Annemie Willems zich af. “Is het als oom of tante nog gepermitteerd om mijn neven en nichten een kus of een knuffel te geven? De dag van vandaag wordt alles onder de noemer van #MeToo geschoven. Het ging hier enkel over wat ravotten of spelen. Tijdens dat fikfakken heeft hij haar op het bed gegooid. Natuurlijk kwam het meisje dan op haar buik terecht.” De advocate hamerde op de vrijspraak voor haar cliënt.

“Ik ben hier helemaal kapot van”, stamelde de man op de rechtbank. “Ik heb haar op het bed gegooid, maar ik ben nergens aan geweest. Er is helemaal niets gebeurd.” De rechtbank velt een vonnis op 4 januari. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners