Twintiger betaalt dure jas met vals geld: tien maanden cel geëist

© rr 

Lier -

Een 24-jarige man uit Antwerpen stond in Mechelen voor de strafrechter omdat hij een aankoop van een jas met vals geld had betaald. Het parket vroeg een celstraf van tien maanden.

In mei 2021 verkocht een man uit Lier een dure jas. Hij plaatste een zoekertje op het internet en daarop reageerde H.M. uit Antwerpen. Hij zou de jas dezelfde dag nog komen ophalen. “Maar toen hij de jas in ontvangst had genomen, merkte de verkoper dat hij verschillende valse briefjes van twintig euro had ontvangen”, zei de openbare aanklager. “Het ging om twintig valse biljetten. Meneer verklaarde dat hij een briefje van 500 euro had laten wisselen in een nachtwinkel en nooit gezien had dat hij valse briefjes had teruggekregen.”

Tijdens de verkoop zou H.M. hebben voorgesteld om meer te willen betalen dan de verkoopprijs van de jas. “Waarom zou iemand dat willen doen?”, vroeg de aanklager zich af. Ze vroeg tien maanden cel en een boete van 1.600 euro.

Camera’s

De man zelf zei dat hij helemaal niets afwist van het valse geld. “Ik werkte heel hard en kwam goed rond. Waarom zou ik dan iets gaan kopen met vals geld? Bovendien ben ik met mijn auto op de oprit van de woning gereden. Een mooie villa waar volgens mij ook camera’s hingen. Als ik iets zou afgeweten hebben van het valse geld, dan zou ik toch nooit tot op de oprit zijn gereden? Dan hadden ze mijn nummerplaat”, zei de man. Hij vroeg de vrijspraak. Vonnis valt op 21 december.  tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus