Drie twintigers krijgen vier jaar cel voor verkrachting jonge vrouw na Sinksenfeesten

©  RR

KORTRIJK/WAREGEM -

Drie mannen uit Kortrijk zijn veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief, voor de verkrachting van een jonge vrouw uit Waregem. Na de Sinksenfeesten in Kortrijk namen ze haar mee naar huis, maar gezien haar erg dronken toestand kon het slachtoffer geen toestemming meer geven voor seks.

Jonathan Folens

Op 5 juni ging de jonge vrouw naar de Sinksenfeesten in Kortrijk. Daar had ze erg veel gedronken en in de vroege ochtend van 6 juni nam Kidane M. (31) haar mee naar zijn appartement. Op camerabeelden was te zien dat ze amper nog op haar benen kon staan. Kidane M. bleef ontkennen dat hij de vrouw verkrachtte. Hij beweerde dat ze hem vroeg om naast haar te gaan liggen omdat ze het koud had, maar dat er geen seksuele betrekkingen plaatsvonden. DNA-onderzoek spreekt dit echter tegen en ook Kidane M. werd veroordeeld.

Zijn twee vrienden, Abdunaeem O. (27) en Hidrinkiel M. (23) bekenden wel dat ze seks hadden met de vrouw, O. zelfs twee keer. Hij beweerde wel dat zij daar zelf om gevraagd had. “Gezien de toestand van het slachtoffer was zij niet meer in staat om toestemming te geven voor seks”, zei de rechter bij het voorlezen van het vonnis. “Een strenge gevangenisstraf is daarom noodzakelijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus