Politie koopt vijf nieuwe motoren bij familiebedrijf waar ze al sinds jaren 70 klant is

De politie van Oostende kocht vijf nieuwe motorfietsen. © Lokale Politie Oostende

Oostende -

De politie van Oostende rijdt voortaan met vijf nieuwe motorfietsen rond in de stad. Het gaat om BMW-motorfietsen van het type R1250RT. De motorfietsen werden, zoals alle motorfietsen sinds de jaren 70, aangekocht bij familiebedrijf Inghelbrecht in Oostende.

Jeffrey Roos

Op vandaag telt de lokale politie van Oostende negen motorrijders. Daarvan rijden er vier op de dienst verkeer en vijf bij de interventieploegen. De politie heeft plannen om het aantal motorrijders volgend jaar uit te breiden naar dertien. De motards tellen tientallen jaren rij-ervaring en patrouilleren het hele jaar door.

“De motorfietsen worden dan ook zeer intensief gebruikt”, weet korpschef Philip Caestecker. “Onze mensen moeten soms met een koude motor vertrekken naar een interventie. Na tests in het verleden bleek het Duitse merk daar het best tegen bestand. Na zo’n 60.000 kilometer en dat twee tot drie keer sneller dan bij particulier gebruik moeten we onze motorfietsen vervangen.” (Lees verder onder de foto)

De BMW R250RT kreeg tegenover het vorige modeljaar een ledkoplamp, een rondere neus en een groter en digitaal dashboard. © Lokale Politie Oostende

Met de aankoop van de vijf nieuwe motorfietsen gaat een investering gepaard van 125.000 euro. Voor de aankoop klopte de politie aan bij de plaatselijke BMW-motorendealer M&M Inghelbrecht. “Een duik in ons archief toont aan dat de Oostendse politie al sinds de jaren 70 vaste klant is”, vertelt manager Björn Versluys. “In 1961 startte Roland Inghelbrecht met zijn echtgenote een fietsenwinkel in de Vuurtorenwijk en al snel breidde het aanbod uit met bromfietsen en motoren. In 1979 nam hij zijn intrek in de huidige locatie in de Torhoutsesteenweg. In 1997 namen dochter Martien Inghelbrecht en haar man Marc Versluys de zaak over en intussen werken hun zonen Birger en ikzelf al enkele jaren in de zaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus