Dakloze riskeert twee jaar cel voor reeks diefstallen: “Slachtoffer liet hem binnen voor een maaltijd, maar hij stal geld”

©  Ludo Mariën

HARELBEKE -

Een 35-jarige man uit Harelbeke riskeert twee jaar cel voor een hele reeks aan kleine diefstallen. De man was dakloos en mensen die hem in hun huis binnenlieten om hem een tijdelijk een dak boven zijn hoofd of een maaltijd te geven, werden bestolen.

Jonathan Folens

Een van de feiten vond plaats op 15 augustus dit jaar. Ahmed B. sprak zijn slachtoffer aan op straat en vroeg om eten. Die liet hem binnen maar daar stal de man een gsmhoesje met 70 euro in. Diezelfde dag nog belde hij samen met een kompaan aan bij een tweede slachtoffer. B. eiste cash geld. Toen het slachtoffer niets bij bleek te hebben, namen ze hem mee naar een bankautomaat waar ze hem onder dwang geld lieten afhalen. Nog later dezelfde avond stal Ahmed B. ook nog een heuptasje uit een voertuig.

Een vrouw die net thuiskwam met een elektrische step, zou hij een duw in de rug gegeven hebben om haar step te stelen, maar dit ontkent B. De periode waarin hij de feiten pleegde was hij tijdelijk dakloos. Hij mocht inwonen bij een collega die hem zijn bankkaart toevertrouwde om boodschappen mee te doen. Ook daar ging de man mee aan de haal.

Ahmed B., die al een lang strafblad heeft, spreekt van een moeilijke periode. Vonnis op 12 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus