Vrouw trekt mes bij ruzie met partner, hij slaat haar buiten westen: “Dacht dat hij ze doodgeslagen had”

©  shutterstock

KORTRIJK -

Zij trok een mes, hij sloeg haar buiten westen: een ruzie tussen een 51-jarige vrouw uit Kortrijk en haar 47-jarige partner liep danig uit de hand. De man had al een omvangrijk strafblad en riskeert een jaar cel, zijn vriendin zes maanden. Intussen is alles terug koek en ei. “We willen hier zelf niet zijn in de rechtbank.”

Jonathan Folens

De feiten dateren van 22 februari vorig jaar. Jurgen V. stond op dat moment nog onder voorwaarden. Die avond kreeg het koppel ruzie over een overleden vriend. “De discussie liep hoog op en mijn cliënt voelde dat hij ging ontploffen”, zei de advocaat van de man. “Hij wou weggaan maar zijn vrouw haalde een vouwmes boven. Toen sloeg hij haar zodanig hard in haar gezicht dat ze bewusteloos was. Hij dacht dat hij haar doodgeslagen had en belde zelf om hulp.”

De man liep verschillende verwondingen op door zowel het mes als de vingernagels van de vrouw. Zijn advocaat vroeg voor hem de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. Het koppel is intussen nog steeds samen. “We zijn tien jaar samen en dit was de eerste tussenkomst van de politie bij ons”, zei Jurgen V.

Vonnis op 12 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus