Voetbal 2de afdeling VV A Jong Essevee

Frederik D’Hollander maakt zich geen zorgen na 0 op 9 van Jong Essevee: “Ook dit is een leermoment voor mijn jonge gasten”

Frederik D’Hollander kijkt uit naar de komst van leider Aalst. © Bart Vandenbroucke

Ook jonkies kunnen even een dipje hebben. Jong Essevee profileerde zich net als Jong Cercle als een revelatie in tweede afdeling, maar een 0 op 9 dreigt die perceptie nu wat te verstoren. De komst van leider Eendracht Aalst zondagmiddag in de Elindus Arena kan daar weer verandering in brengen. Trainer Frederik D’Hollander maakt zich geen zorgen. “Het moet vooral een toffe namiddag worden.”

Koen Verdruye

Ook al gaat het om opleiding, elke trainer wint graag en Frederik D’Hollander vormt daar geen uitzondering op. De coach van Jong Essevee zag dat de jongste weken de kansen niet meer zo vlot binnen gingen. “Zaterdag in Oudenaarde namen wij het perfect over in de tweede helft en konden wij op 1-2 gekomen zijn, maar de meeval was er niet. We speelden er ook op een zwaar veld en kwamen wat ongelukkig op achterstand. Op de website van Oudenaarde las ik dan wel een compleet ander verslag, maar goed, daar moeten we mee kunnen omgaan.”

Door het verlof van de A-kern moest er de afgelopen twee weken ook geïmproviseerd worden. Sommige jongens kregen vrij, anderen moesten pas een dag voor de match weer aansluiten. “Een logische beslissing, want de eerste ploeg heeft voorrang en die jongens waren ook al bezig van eind juni, begin juli. Zij konden wat rust goed gebruiken.”

De coach van Jong Essevee wil ook zijn jongens straks in de winterstop minstens anderhalve week vrijaf geven. “Ook al beginnen we alweer op 8 januari, het seizoen duurt nog tot in mei. Dat is lang genoeg”, vindt ook D’Hollander. “We spelen vaak met jongens van amper 17 jaar. Zij moeten af en toe wat kunnen rusten.”

Maar sinds deze week is iedereen wel weer volop aan het trainen aan de Gaverbeek en wordt uitgekeken naar de komst van Aalst, toch een traditieploeg en ook de leider. “Het is een extra motivatie dat we in ons grote stadion mogen spelen. Tegen Lokeren-Temse deden we dat ook al eens en hopelijk wordt het een even mooie middag. We verwachten toch wel wat volk. Er is het Sinterklaasfeest voor de jeugd en er zijn ook wat speciale acties, zodat het echt wel een toffe middag kan worden met hopelijk een goed resultaat.”

Lange termijn

D’Hollander wil niet te lang doorbomen over die drie nederlagen op rij. Van een negatieve spiraal is volgens hem geen sprake. “Omdat elke ploeg wel eens een dipje heeft. Dat overkomt ook de beste. Voor die jonge gasten is dit een leermoment. We moeten allemaal de juiste lessen trekken uit de voorbije weken”, zegt D’Hollander, die nog niet weet wat de toekomst op lange termijn brengt. “Ik ben hier vast in dienst en werk hier graag. Ik hoop dat de club ook tevreden is over mijn werk en we dit project verder kunnen uitbouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus