Twee personen naar ziekenhuis na uitslaande dakbrand in Zoersel

 © ATV

De brandweer rukte dinsdagavond uit naar de Melkweg in Zoersel voor een uitslaande brand in een alleenstaande woning. De woning raakte zwaar beschadigd, twee personen werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

jtp

De brand werd iets na 19 uur opgemerkt door een van de bewoners in een slaapkamer. De brandweer werd meteen verwittigd, maar bij aankomst was de brand al uitgebreid naar een uitslaande dakbrand. De brandweer van Zone Rand, post Zoersel schaalde dan ook onmiddellijk op en ging met verschillende ploegen het vuur te lijf.

De bovenste verdieping liep hoe dan ook ernstige schade op. De woning is onbewoonbaar verklaard. “De twee bewoners werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt de lokale politie Voorkempen. Ze hadden te veel rook ingeademd. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Kort na de brand verspreidde de politie een opsporingsbericht op Facebook voor een witte jachthond. “Die zette het als gevolg van de brand op een lopen”, zegt de politie. “Wie de hond opmerkt, mag contact opnemen op het nummer 03 210 40 00.”

© BFM

© BFM 

© BFM 

© BFM 

© BFM 

© BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus