Twee dorpen in Ranst krijgen dorpsteam om veerkracht aan te zwengelen

De eerste meeting van het dorpsteam Broechem vindt op 1 december in De Sleutel plaats. ©  ssl

Ranst -

In Ranst en Broechem loopt al een tijdje het traject Veerkrachtige Dorpen, waarbij burgers op zoek gaan naar wat er leeft in hun dorp. Ze krijgen nu een dorpsteam ter ondersteuning.

Kristin Matthyssen

Inwoners van Ranst en Broechem kregen een stem en werkten een visie uit met als doel hun dorp meer veerkracht te geven.

Een actieplan, gebaseerd op het visierapport, rond onder meer vergroening, ontmoeting en mobiliteit in Ranst en Broechem, werd al opgesteld.

De visierapporten vind je op www.ranst.be/product/2568/veerkrachtige-dorpen. De concrete uitwerking staat centraal.

Dit is slechts een eerste stap. Met de ondersteuning van het Veerkrachtige Dorpenteam van de provincie wil het bestuur de bewoners oproepen deel te nemen aan het dorpsteam.

Bewoners met een hart voor hun buurt, met goeie ideeën, die samen willen nadenken over de toekomst van hun dorp en daarover in overleg wensen te gaan met het bestuur, kunnen deel uitmaken van dit team.

Ben je een betrokken ouder? Heb je goede ideeën rond bijvoorbeeld klimaat in je buurt? Ben je al lid van een vereniging of heb je organisatietalent? Iedereen met een positieve ingesteldheid is welkom.

Het dorpsteam van Broechem gaat van start op 1 december van 20 tot 22 uur, in de Gemeentelijke Basisschool De Sleutel, Lostraat 51.

Het dorpsteam van Ranst start op 8 december van 20 tot 22 uur, in de Pastorie, Gasthuisstraat 19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus