Vrouwenvoetbal Super League Eendracht Aalst Ladies

Eendracht Aalst en Ulrike De Frère krijgen nu ook rode lantaarn opgezadeld na nederlaag bij Charleroi: “Moesten optornen tegen twaalf thuisspeelsters”

Ulrike De Frère was niet te spreken over de arbitrage: “Op dit niveau verwacht je toch dat de scheidsrechter de nieuwe spelregels kent en ze ook toepast.” ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Ook in het staartduel op Charleroi beet Eendracht Aalst Ladies in het zand, waardoor de rode lantaarn zaterdag in het Pierre Cornelisstadion bengelt bij de komst van RSC Anderlecht. De Geraardsbergse midvoor Ulrike De Frère (23) is nog steeds verbolgen over het onrecht dat Eendracht werd aangedaan in het Zwarte Land.

Wim Redant

“In Charleroi werden we genekt door de arbitrage”, fulmineert De Frère. “We speelden een goede wedstrijd en konden aanspraak maken op de volle buit, maar we moesten met elf speelsters optornen tegen twaalf thuisspeelsters. Vlak na rust werd een tackle uitgevoerd op Rachel de Bruijn die rood en een strafschop verdiende, maar de scheidsrechter paste de voordeelregel toe terwijl dat niets opleverde. Onbegrijpelijk! Bij de derde thuistreffer was er duidelijk sprake van handspel, maar de ref floot niet en vertelde ons dat het handspel onvrijwillig was. Op dit niveau verwacht je toch dat de scheidsrechter de nieuwe spelregels kent en ze ook toepast”, klinkt het vertwijfeld.

Nadat Stephanie Suenens de bal veroverde, maakte De Bruijn gelijk, maar nadien zakten de Ajuinen weg en riepen zo het onheil over zich heen met nog twee tegengoals. “We kunnen er niet om heen dat onze kern te smal is. Zowel kwalitatief als kwantitatief hebben we een injectie nodig. Met Temsamani komt een spelverdeelster over van Anderlecht. Zij moet een meerwaarde vormen. Hopelijk komen er ook nog andere speelsters bij. Nu moeten de meisjes uit eerste provinciale depanneren en voor hen is het niveauverschil te groot. Het heeft geen zin om de hoofdjes te laten hangen, al beseffen we dat we zaterdag voor een ongelijke strijd staan tegen landskampioen RSC Anderlecht dat over zo veel talent beschikt en er samen met leider OHL met kop en schouders bovenuit steekt. Een defensief blok opwerpen is wat ons te doen staat. We zijn bezig aan een turbulent seizoen. Hopelijk worden de plooien snel glad gestreken.”

Fervente fan

Terwijl coach Gunther Bomon nog in Spanje verblijft, neemt T2 Patrick Cool de trainingen voor zijn rekening. De komst van Anderlecht maakt nog steeds emoties los bij de dochter van Guido De Frère. “Ik ben nog steeds een fervente fan van Anderlecht, maar toch vooral van de mannen. Ik was nog piepjong toen ik bij Anderlecht voetbalde, maar stak er geweldig veel op. In mijn drang naar speelminuten trok ik toen naar Zulte Waregem. Misschien schrikt Anderlecht wel van ons hobbelveld. Wij zijn dat al gewend, maar toch hoop ik dat de greenkeeper er werk van maakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus