Volleybal  Nationale 2B D’Hondt Volley Oudenaarde

David Termote leider af met D’Hondt Volley Oudenaarde na winst in vijfsetter: “Lieten al heel wat punten liggen dit seizoen”

“Al bij al ben ik redelijk tevreden over het seizoen”, begint coach David Termote zeker niet te panikeren. © Geert De Rycke

Oudenaarde -

Op bezoek bij Hofstade-Zemst liet leider D’Hondt Oudenaarde een puntje liggen. “Het was niet ons eerste puntenverlies dit seizoen. We wonnen al vier vijfsetters en trokken ook al een keertje aan het kortste eind”, zegt coach David Termote.

Dirk Van Bruysel

“Ik moet toegeven dat we in Hofstade een slechte wedstrijd speelden”, aldus Termote. “Hofstade-Zemst was niet goed, maar wij waren de eerste twee sets ronduit zwak. Misschien hebben we hen wat onderschat? Feit is dat Jonas Reynders, een speler met ervaring in de Liga A, de thuisploeg naar een mooie voorsprong kon serveren. Vanaf de derde set herpakten we ons en dwongen al bij al vrij gemakkelijk nog een belle af. Daarin overvleugelden we de thuisploeg zoals het moet. Door dit puntenverlies moeten we in het klassement Roeselare B en Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas laten voorgaan. Beiden tellen nu één puntje meer dan wij. Maar kom, geen man overboord want het is nu duidelijk dat de drie beste ploegen in de competitie bovenaan staan. Toch wordt het oppassen voor onder meer Balti Kortrijk. Kortrijk startte zwak, maar is aan een inhaalbeweging begonnen. Verder zijn alle ploegen fel aan elkaar gewaagd.”

“Hoe ik terugkijk op de voorbije weken? Op de openingsspeeldag tegen Olva Brugge hadden we geen recht op de punten, maar toch wonnen we in vijf sets. Brugge was tot 2-0 uitgelopen en in de vierde set konden we enkele matchballen weren om uiteindelijk de winst te pakken. Tegen Tielt en Ruiselede waren we sterk, waardoor we vrij vlot de drie punten konden pakken. In feite is de enige smet op het blazoen de nederlaag in eigen huis tegen Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas. Daar vochten we twee keer goed terug, maar moesten het uiteindelijk in de tiebreak afleggen tegen de Waaslanders. Al bij al ben ik redelijk tevreden over het seizoen. We hebben een goede kern die bovendien erg gedreven traint. We werken hard en iedereen beseft dat het nodig is ook.”

Frisse moed

“Met M.Siks Blaasveld krijgen we komende zaterdag weer een ploeg van het niveau Hofstade-Zemst op bezoek”, weet Termote. “Op papier moeten we in staat zijn de drie punten thuis te houden, maar in volleybal weet je nooit. Nadien staat nog een verplaatsing naar Schiervelde op de rol. Daar hoop ik ook op puntenwinst tegen Roeselare B. Lukt dat, dan kunnen we na Nieuwjaar met frisse moed aan de terugronde beginnen. Hopelijk blijven we gespaard van blessures, want ik hoop dat de terugronde nog beter wordt dan onze toch niet onaardige heenronde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus