La Liga vraagt UEFA om onmiddellijke sportieve sancties tegen Juventus te ondernemen na ontslag Raad van Bestuur

©  AP

La Liga, de Spaanse professionele voetballiga, heeft de Europese voetbalbond UEFA dinsdag gevraagd om onmiddellijke sportieve sancties te ondernemen tegen de Italiaanse topclub Juventus Turijn.

BelgaBron: BELGA

Dat verzoek werd officieel bekendgemaakt op de website, daags na het ontslag van de gehele Raad van Bestuur van de Oude Dame. Het onderzoek van de Italiaanse justitie, die financiële onregelmatigheden vermoedt, zou aan de basis liggen van het collectieve ontslag.

La Liga herinnert eraan dat het in april van dit jaar een klacht heeft neergelegd bij de UEFA wegens inbreuken op de financial fair play, toen de Italiaanse financiële brigade een onderzoek opende tegen Juventus. Om dezelfde reden werden ook Manchester City en Paris Saint-Germain aangeklaagd.

De Spaanse instantie onderstreept verder nog dat “in dezelfde verklaring waarin het ontslag van zijn raad van bestuur wordt aangekondigd Juventus financiële boekhoudkundige onregelmatigheden erkent, die onder meer bedoeld zijn om de financiële fair play-autoriteiten van de UEFA te misleiden”.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer