Basketbal Top Division 2B Falco Gent

Falco Gent zit in een hoogconjunctuur: “Dit is de vrucht van jarenlang consistent werk”

Falco Gent, hier in de voorbereiding, speelt gemiddeld voor zo’n tweehonderd toeschouwers. ©  Nic Declercq

Gent -

Meer dan tweehonderd toeschouwers zagen Falco Gent ook vrijdag weer winnen. De 85-64-zege tegen Stevoort zorgt voor een foutloze acht op acht. Enkel Nijvel, dat eveneens nog niet verloor, lijkt een concurrent voor de absolute top. De grillige kalender doet Falco komend weekend datzelfde Stevoort al in de ogen kijken. Opworp zaterdag om 20.30 uur.

Johan Gaudissabois

Niet alleen op maar ook naast het terrein scoort Falco momenteel. Tegen Stevoort organiseerden de Gentenaars voor het eerst de ‘Falco Business Club’, waarmee het 75 bedrijven naar hun thuismatch lokte. Voorzitter Jan Van Der Cruyssen licht de huidige hoogconjunctuur toe. “Ik verstuurde een bericht naar alle coaches. Niet alleen onze A-ploeg staat immers op kop, maar ook Falco B staat aan de leiding in tweede landelijke. Bovendien spelen onze jeugdploegen niet alleen op A-niveau, maar zijn ze in hun reeks allemaal de huidige nummer een. Alles samen is dit de vrucht van jarenlang consistent werk. De sportieve staf verdient hier alle lof. Ook willen we ook de publieke belangstelling opkrikken. We nodigen in die zin vaak de omwonenden uit om een wedstrijd bij te wonen. Als surplus zorgde de Falco Business Club voor een warme respons vanuit het bedrijfsleven. We spelen nu al voor een gemiddelde van tweehonderd toeschouwers per wedstrijd. Maar er is altijd ruimte voor verbetering en dan te bedenken dat Falco de club is met de geringste middelen, vergeleken met zowat alle ploegen uit zowel Top Division 1 en 2. Voeg daar gerust nog heel wat ploegen uit landelijke aan toe. We willen in de nabije toekomst een nieuwe tribune installeren in onze zaal. We sparen hiervoor, want we zijn ook op dat vlak afhankelijk van welwillendheid.”

Grote club in het Gentse?

Tot slot wilden we de voorzitter nog even opzadelen met de voorzet van voorzitter bij LDP Donza Jan Gesquière. Die liet het initiatief om te fuseren tot één grote club in het Gentse graag over aan Falco en Gentson. “Gesquière heeft gelijk”, aldus Van Der Cruyssen. “Zij doen schitterend werk in het westen van Gent. Gentson zie ik eerder rekruteren in het centrum, terwijl wij eerder het oosten en noorden bestrijken. Fuseren heeft voorlopig geen zin. Iedereen heeft zijn rol en laten we ook Bavi in Wondelgem niet vergeten. Er lijkt momenteel in het Gentse ook geen plaats meer voor een club op het hoogste niveau. Voorlopig dus”, houdt Van Der Cruyssen de boot af.