Voetbal 2de Provinciale B Olsa Brakel B

Spits Adriano Renda mag na goede prestaties bij Olsa Brakel B op stage bij de A-ploeg: “Kans grijpen in tweede afdeling”

Adriano Renda (links) is met zijn 21 jaar al één van de oudere spelers bij Olsa Brakel B: “Het is de bedoeling dat ik wat ervaring toevoeg aan de piepjonge groep.” © Geert De Rycke

Brakel -

Met zevenmijlslaarzen snelt Olsa Brakel B weg uit de gevarenzone in tweede provinciale B. Revelatie KSV Melsen werd het volgende slachtoffer met een 5-1-pandoering. De Zottegemse targetspits Adriano Renda (21) trof twee keer raak en traint de komende twee weken mee met de A-kern van Fanno Nijst.

Wim Redant

Olsa Brakel B verraste al eerder door een punt weg te kapen bij leider Standaard Denderleeuw. Zaterdag verbaasden de Olsa-jonkies opnieuw door Melsen in de pan te hakken. Adriano Renda werd als diepe spits geposteerd en dreef met twee goals zijn totaal op tot zeven eenheden. “Vorig jaar trof ik 25 keer raak bij derdeprovincialer KSK Zingem. Toen Olsa Brakel B polste, hapte ik snel toe. Ik ben mateloos ambitieus en zo kreeg ik de kans om me een reeks hogerop te bewijzen. Het is de bedoeling dat ik wat ervaring toevoeg aan de piepjonge groep. Op de 24-jarige doelman Fabio Van Den Bossche na, ben ik de oudste van de groep. Ik wil ook mijn kans grijpen in tweede afdeling, waar ik op termijn wil deel van uit maken. De komende twee weken mag ik meetrainen met de A-kern. Tijdens die stage zal ik ontzettend veel bijleren.”

Renda werkt als magazijnier in Sint-Lievens-Houtem, terwijl hij bekend staat als een polyglot. “Mijn vader is Italiaan en ik groeide op in Brussel, waardoor ik werd opgevoed in het Italiaans en het Frans. Ik liep school in het Nederlands en mijn moeder is Spaans, waardoor ik ook die talen onder de knie heb. Ik begon te sjotten bij SK Aaigem, waar Jong Lede me weghaalde. Ik doorliep nadien de jeugdrangen van Zottegem, om in de eerste ploeg van SV Everbeek te debuteren. Ik werd opgeleid op de posities acht en tien, maar in Zingem werd ik op positie negen geposteerd en sindsdien word ik als centrumspits uitgespeeld. Ik ben balvast, technisch sterk en laat me gelden in de duels. Mijn werkpunt is mijn impulsieve karakter, dat me al eens gele kaarten kost wegens felle reacties.”

Kers op de taart

Tegen Melsen haalde het jonge Olsa B zwaar uit. “We kwamen snel op achterstand, maar reageerden krachtig. Op ons grote kunstgrasveld bleken we doorlopend baas. Voetballend en ook fysiek zijn we sterk en hoeven we zeker op eigen veld weinig ploegen te vrezen, al ontbreekt het ons nog wat aan maturiteit. Onze 3-2-zege tegen Houtem zette de kentering in. Onze ambitie ligt in de linkerkolom. Persoonlijk wil ik graag opnieuw richting 25 goals evolueren. Kansen afdwingen bij de A-ploeg zou de kers op de taart betekenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus