Na succes eerste boek, brengt Bart (24) tweede deel van fantasyverhaal uit

Barts eerste roman ging al 650 keer over de toonbank. Niet slecht voor een 24-jarige auteur. © archie djr

Geluwe/Kortrijk -

Bart Vanhee is nog altijd maar 24, maar heeft al heel wat boeken uit zijn pen geschud. Na het succes van zijn eerste ‘echte’ roman, komt hij nu met een vervolg op dat verhaal.

Joerie Dewagenaere

Al als prille tiener vloeiden verschillende romans uit zijn pen. Bij gebrek aan interesse bij uitgevers gaf Bart Vanhee ze uit in eigen beheer. Maar de aanhouder wint, want vorig jaar hapte Godijn Publishing. Na een wedstrijd kwam de nu 24-jarige Geluwnaar als winnaar uit de bus en kon hij De Herschreven Wereld: De jacht op het medaillon uitbrengen.

Het fantasyverhaal voor lezers vanaf 15 jaar werd een succes. “Het eerste deel werd in minder dan een jaar al 650 keer verkocht en is dus al aan zijn tweede druk toe”, vertelt de jonge auteur, die ook deel uitmaakt van de Letterzetter in Kortrijk en schrijfcoach is bij #HACKbooks, een jongerenproject van bibliotheek ARhus Roeselare.

Toneelstuk

Het vervolg zat al bij de eerste druk klaar in zijn hoofd, bij een succes zou het ook op papier komen. En zo geschiedde dus. Onlangs lanceerde hij De herschreven wereld: de gebroken kroon. “Het boek begint waar het vorige eindigde en volgt dus ook Jake Firefield en zijn vrienden. Er verschijnen ook enkele nieuwe personages, waardoor de wereld wordt uitgediept en het morele kompas van de lezer in vraag wordt gesteld”, licht hij toe.

Een serie of film, maar zeker een game op basis van zijn verhaal is nog altijd een droom. Die kwam bij de lancering in het kunstencentrum Vlaams Fruit in Antwerpen al iets dichterbij. “Er werd namelijk een toneelstuk opgevoerd op basis van mijn boek.”

Barts nieuwe roman kost 20,99 euro en is te koop in elke boekhandel en ook in de krantenwinkels in Geluwe.

LEES OOK. Bart Vanhee (23) vond uitgeverij voor zijn ‘De herschreven wereld: De jacht op het medaillon’: “Dit is de vrucht van vijf jaar werken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus