Gulden Eicomité start zoektocht naar Eikoningin en Eierboer 2023: “We gaan (k)ei-hard knallen”

©  rr

Kruishoutem -

Na drie jaar onderbreking door corona kijkt Kruishoutem meer dan ooit uit naar de Gulden Eifeesten van 2023. Het Gulden Eicomité opent alvast al de inschrijvingen voor de verkiezingen van Eikoningin en Eierboer.

Paul Darragas

“We hebben de verplichte sabbatjaren gebruikt om te knutselen aan een vernieuwde versie van de Gulden Eifeesten”, zegt Joop Verzele, burgemeester van Kruisem en voorzitter van het comité. “Zonder de traditie tussen Kruishoutem en het ei uit het oog te verliezen en met een focus op een divers programma waar elke bezoeker, jong of oud, zijn smaak in kan vinden, kreeg het vijfdaagse programma een update. De komende maanden zal langzaam de sluier over het feestprogramma opgelicht worden.”

“Eén traditie blijft alvast stevig aanwezig: de zoektocht naar een nieuwe Eikoningin en Eierboer als ambassadeurs voor de gemeente. Nieuw is dat we hen volgend jaar tijdens dezelfde show op paaszondag verkiezen. Hiermee leggen we de focus op gelijkheid tussen man en vrouw. Koningin en boer gaan naar huis met hetzelfde prachtige prijzenpakket, met een reischeque ter waarde van 3.000 euro als hoofdprijs. Ook alle andere kandidaten ontvangen een mooi prijzenpakket. Tijdens het paasweekend 2023 zal Kruishoutem alvast ei-hard knallen”, besluit Verzele.

De inschrijvingen voor de verkiezingsshow zijn gestart. Het Gulden Eicomité voorziet preselecties op maandagavond 5 december en op donderdagavond 16 februari 2023. Inschrijven kan via www.guldeneifeesten.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus