Voetbal 2de afdeling VV A Jong Cercle

Na verloren jaar door zware knieblessure hoopt Lucca Lucker met Jong Cercle weer stappen vooruit te zetten: “Ik wil nu alleen maar aan voetbal denken”

Lucca Lucker scoorde vorig weekend tegen RC Gent (1-1) de gelijkmaker voor Jong Cercle, dat woensdag de ‘mistmatch’ tegen Olsa Brakel afwerkt. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Terwijl de A-kern samen met de vedetten van AS Monaco onder de Spaanse zon traint, neemt Jong Cercle het woensdagavond op tegen Olsa Brakel, de partij die eerder wegens de mist werd uitgesteld. “Hoe meer voetbal, hoe beter”, lacht Lucca Lucker.

Koen Verdruye

Tot voor een paar weken kon je nog in hemdsmouwen naar het voetbal, maar nu lijkt de winter toch op komst. Bij het ‘grote’ Cercle hebben ze er geen last van op stage in Spanje, maar de beloften moeten wel regen en kou trotseren. En hopelijk speelt de mist woensdag niet opnieuw spelbreker, want net daarom moet Jong Cercle-Olsa Brakel helemaal herspeeld worden in Ruddervoorde. “Ik denk dat we klaar zijn voor zo’n Engelse week met drie matchen in zeven dagen”, aldus Lucca Lucker, afgelopen zaterdag nog goed voor de gelijkmaker van op de stip tegen RC Gent. “Een match is altijd plezant. Hoe meer voetbal, hoe beter.”

Zoals op het WK. Zondag was het tijdens België-Marokko wel hinken op twee gedachten voor Lucker. Hij leefde mee met de Rode Duivels maar ook met Marokko, het land van herkomst van zijn stiefma. “Wat de uitslag ook was, ik had altijd een beetje het gevoel dat ik bij de winnaars zat”, aldus de linksachter van Jong Cercle.

Voetbal staat centraal bij de familie Lucker en zit ook in de genen. “Mijn opa en ook mijn overgrootvader hebben voor Cercle gespeeld”, zegt Lucca. “Het groen-zwart zit dus in ons bloed. We zijn Bruggelingen, ik in de eerste plaats. Ik ben even aan de kust gaan wonen, maar ik keerde snel terug naar Brugge. En naar het hart van de stad, naar het centrum, want daar voel ik mij het best. Brugge is dan wel geen grootstad, ik vind het wel tof om buiten te komen en wat drukte te zien.”

Flirt met Club

Brugge en Cercle dus, maar toch was er eventjes een flirt met Club Brugge. Lucker (21) startte in de voetbalschool bij Cercle, maar bij de U16 en U17 voetbalde hij twee seizoenen voor Club. “Er was plots die belangstelling en ik wilde dat graag eens proberen. Bij Cercle hadden ze er begrip voor en ik ben zeker niet met slaande deuren vertrokken. Toen ik na twee jaar terugkeerde, hebben ze mij direct weer met open armen ontvangen. Nu ben ik alweer aan mijn vierde groen-zwarte seizoen bezig. De mensen hier weten ook wel dat ik altijd de volle 100% zal geven voor Cercle. Al kan ik ook geen kwaad woord kwijt over Club. Ik leerde er veel bij en de opleiding is er van een heel hoog niveau.”

Lucker is een echte wingback. “Met oog voor het offensieve aspect”, voegt hij er spontaan aan toe. Die kwaliteiten probeert hij nu te tonen in tweede afdeling. “De integratie van U23-ploegen is een positief project en een goede zaak voor het Belgische voetbal en voor ons, de spelers. Ik blijf ook ambitieus en wil verder stappen zetten. Daarom zet ik nu ook alles op het voetbal, omdat ik wil weten wat ik er nog kan uithalen. Zekerheid heb je nooit, dat heb ik vorig jaar ondervonden. Ik scheurde mijn kruisbanden en was elf maanden out. Een zware periode. Ik heb het voetbal zo hard gemist dat ik er nu maximaal wil van genieten. Ik wil nu enkel maar aan voetbal denken en heb daarom ook mijn studies on hold gezet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus